IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селма Блеър си спомня за първите признаци на множествена склероза

2 март 2021 08 40

„Не можех да вдигна левия си крак“, пише тя

БГНЕС

Селма Блеър припомни с емоционален разказ за това как усетила първите симптоми на множествена склероза, с която бе диагностицирана през 2018 г. Актрисата сподели снимка от събитие на дизайнера Кристиан Сириано, на което усетила, че нещо не е наред с нея.

Холивудската звезда, която отряза косата си и за известно време ограничи участията си, разкри че точно тогава, преди около 3 години, тя почувствала болка, докато се опитвала да дефилира.

„Когато за първи път излязох, не можех да усетя земята и не можех да вдигна левия си крак“, пише Блеър.

Селма продължава, че си напрягала мозъка и се опитвала да се овладее, но паниката я обзела.

„Какво шоу беше“, спомня си актрисата за участието си в Нюйоркската седмица на модата преди три години.

След като Блеър разбира, че има хроничното заболяване и започва да се лекува, тя вече не може да работи за Сириано, но двамата продължават да поддържат приятелски взаимоотношения. Дори обсъждат създаването на модна линия за хора с увреждания, пише HarpersBazaar.

„Бих искала да си партнирам с някого като Кристиан Сириано за линия, ориентирана към всички – не само за хората, които задължително се нуждаят от по-адаптивно облекло, но и за тези, които искат комфорт“, обяснява тя в свое интервю за Жанитъ Fair пред 2019 г.

След като отряза косата си и започна да се придвижва със специално колело или бастун, холивудската звезда започна да говори открито за своята диагноза и битката за живот, която продължава да води.

Наскоро Блеър се похвали, че въпреки прогресивното заболяване и проблемите с левия крак, тя е успяла да поязди любимия си кон, което за нея е голямо постижение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари