IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Селма Блеър победоносно: Множествената ми склероза е в ремисия

20 август 2021 08 30

Актрисата сподели, че трансплантацията на стволови клетки е спасила живота й

Снимка: Getty Images

Селма Блеър има много хубави новини, които иска да сподели с целия свят. След години, прекарани в болезнена множествена склероза, актрисата вече е в ремисия. 

49-годишната звезда беше диагностицирана с автоимунното заболяване през август 2018 година. След година на ужасяващи болки и физически трудности, включително неспособността да говори и загубата на мобилност в левия крак, Блеър се е подложила на трансплантация на стволови клетки и агресивна химиотерапия, за да рестартира имунната си система. По нейни думи, процесът е продължил дълго време, но най-накрая е завършил с успех. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

"Прогнозите ми са чудесни. В момента съм в ремисия. Трансплантацията ми помогна. Отне ми около година след операцията, за да могат стволовите клетки да се преборят с инфекцията и да премахнат лезиите", казва актрисата в понеделник. Допълва, че през последните месеци се чувства много добре, но е искала да изчака малко преди да сподели щастливата новина пред целия свят. 

Блеър обяснява, че говори чак сега за положителните резултати, защото е искала да бъде сигурна в тях и да не урочасва напредъка. "Натрупала съм за цял живот багаж в мозъка си, който все още се нуждае от малко подреждане и приемане. Отне ми време, за да стигна до приемането", признава звездата. Казва, че дълго време се е чувствала зле и неразбрана от целия свят. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Актрисата споделя, че болестта е била изключително жестока както физически, така и психически, и че се е фокусирала върху 10-годишния си син Артър, за да намери сили да преживее всеки ден. "Бях толкова изморена. Борех се само и единствено заради сина ми. Нямам желание да го оставям сам в този момент", категорична е Блеър. Допълва, че множествената склероза може да изолира доста хора, но тя е имала късмета да получи подкрепа от семейството и приятелите си и това е променило начина й на мислене за живота. 

"Хората се грижеха по невероятен начин за мен. Никога не съм харесвала живота. Знам, странно, нали? Просто защото животът е толкова странен. Бях изплашена. Но изведнъж започнах да намирам идентичността си и да разбирам, че аз съм моето спасение. В момента се наслаждавам на живота".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

В момента Селма се подготвя за премиера на документалния си филм "Запознайте се със Селма Блеър", който се очаква по кината на 15 октомври и в платформата discovery+ на 21 същия месец. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари