IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли влезе в Instagram с важна мисия

24 август 2021 11 00

Тя ще използва платформата си по достоен за уважение начин

Снимка: Getty Images

Анджелина Джоли най-накрая се предаде на социалните мрежи и си направи профил в Instagram

Преди няколко дни актрисата се включи в социалната мрежа и събра над 5 млн. последователи само за няколко часа. Феновете й се множат с всяка изминала минута, а причината, поради която Джоли е в Instagram, е достойна за уважение. От нея не очаквайте да видите снимки, в които показва как се излежава на шезлонг край басейна или пък тренира в домашния фитнес, няма да видите и снимки на децата й или как се наслаждава на поредната си скъпа вечеря. 

Анджелина Джоли влиза в Instagram с мисия и за пореден път доказва, че е изпратена на този свят не само за да ни радва от големия екран. Тя ще използва платформата си, за да привлече вниманието на всички ни към случващото се в Афганистан. "Анджи смята, че сега е време да се присъедини към социалните мрежи, защото младите хора и жените в Афганистан губят възможността си да комуникират чрез интернет и да изразяват свободно себе си", казва източник пред Entertainment Tonight. Той допълва, че единствената причина, поради която Джоли си е направила профил, е да усили гласовете на всички засегнати в Афганистан. 

Първата публикация на актрисата беше писмо, което е получила от местно момиче. "В момента хората в Афганистан губят своята възможност да комуникират чрез социалните мрежи и да изразяват себе си свободно. Затова аз се присъединявам към Instagram, за да споделя техните истории и да дам поле за изява на онези гласове, които се борят за основните си човешки права", написа тя под поста. Обяснява и личната си връзка с афганистанските бежанци, говорейки за посещението си в страната преди 20 години, само две седмици преди 11 септември. 

"Гледайки как бежанците от Афганистан - едни от най-способните хора в света - са третирани като тежест е толкова ужасяващо. Знаейки, че ако имаха инструментите и уважнието, те щяха да направят много за самите себе си. Срещнах се с толкова много млади жени и момичета, които не само искаха образование, но и се бореха за него", продължава Джоли. Тя обеща, че ще направи всичко възможно, за да помогне на афганистанците и призова всички да се присъединят към нейната мисия. 

В публикуваното писмо името на момичето и нейното местоположение са закрити, но се вижда, че то е живяло в страната преди настъпването на талибаните. "Когато те дойдоха, всички се изплашихме от тях и мислим, че всичките ни изпити в училище са отменени. Мислим, че нашите права са изченали. Не можем да излезем. Някои хора казва, че талибаните са се променили, но аз не мисля така. Отново нямаме права, животът ни е ужасен, загубихме цялата си свобода и отново сме в затвора", пише момичето. 

Втората публикация на Джоли е бежанците от цял свят. Тя обяснява, че е започнала работа с тях, защото силно вярва в човешките права и уважава всеки един човек, който е бил изгонен от държавата си заради война, нашествие или превземане на територия. Според актрисата, около 82.4 млн. души от популацията на света са бежанци, което е почти два пъти повече от преди 100 години. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари