IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мик Джагър и Rolling Stones почетоха покойния Чарли Уотс

26 август 2021 14 40

Барабанистът почина на 80-годишна възраст

Снимка: БГНЕС

Мик Джагър, Кийт Ричарс и Рони Уд почетоха покойния си колега Чарли Уотс, който почина на 24 август на 80-годишна възраст.

Барабанистът, който беше част от легендарната четворка заедно с Джагър, Ричардс и Уд, свиреше за Rolling Stones в продължение на повече от 50 години. Колегите му използваха социалните мрежи, за да изразят тъгата си и факта, че Уотс изключително много ще им липсва. 

Всичко започна от Мик Джагър, който сподели снимка на барабаниста в социалните мрежи. "Толкова съм тъжен, хора. Той ще ми липсва", написа той под кадър, на който Уотс е зад барабаните с широка усмивка на уста. Кийт Ричарс пък сподели снимка на барабани с надпис "затворено" върху тях. Рони Уд публикува кадър на себе си и Уотс, пишейки "Обичам те, колега Близнаци, много ще ми липсваш. Ти си най-добрият". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

По-рано през месеца Rolling Stones обявиха, че Уотс ще пропусне предстоящото турне в Северна Америка, след като се е подложил на операция. На 24 август обаче беше съобщено, че Чарли повече никога няма да свири. Говорителят му потвърди, че барабанистът е починал в съня си в болница в Лондон, заобиколен от семейството си. 

След новината за смъртта на Уотс, мнозина музиканти му отдадоха почит, споделяйки снимки и спомени в социалните мрежи. "Обичам те, Чарли, винаги съм те обичал. Прекрасен човек. Изпращам най-искрените си съболезнования на семейството му", каза Пол Маккартни във видео, добавяйки че смъртта на Уотс е голям удар за Rolling Stones. 

Майк Маккрийди, китаристът на Pearl Jam заяви, че без Чарли нито една рок група нямаше да съществува днес. Групата Aerosmith също изрази тъгата си от новината за смъртта на Уотс. "Изключително натъжени сме да чуем за кончината на легендарния Чарли Уотс. Изказваме най-дълбоките си съболезнования на семейството и на Rolling Stones", написаха те и добавиха, че барабанистът е дал много на света. 

През 1962 година Брайън Джоунс формира Rolling Stones с изпълнителя Мик Джагър, пианиста Иън Стюарт и китаристите Кийт Ричарс и Дик Тейлър. Уотс първоначално отказва офертата да се присъедини към форматация, но после преосмисля и се включва през 1963 година. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари