IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мик Джагър пусна песен за пандемията

15 април 2021 14 50

В нея той критикува правителството на Великобритания, засяга анти-ваксърите и Бил Гейтс

Снимка: БГНЕС

За да отпразнуват края на дългия локдаун във Великобритания, рок легендите Мик Джагър и Дейвид Грол пуснаха обща песен за пандемията. В нея те пеят за актуални теми като ограниченията около коронавируса, ваксините и конспиративните теории за общото между Бил Гейтс и вируса.

Изпълнителите пеят за изолацията, отменените концерти и светски събития, фалшивите аплодисменти по време на футболните мачове, играни на празни стадиони. „Гледам навън през прозорците на затвора“, се казва още в песента. Разбира се, в текста се намери място и за маските, платформата TikTok, онлайн срещите в Zoom и твърдението, че Бил Гейтс е създал ваксините, за да контролира хората.

Все пак сингълът има и позитивна нотка, като Джагър и Грол пеят за това, че всичко ще се оправи в бъдеще, ще излезе отново навън и вирусът ще остане просто един лош спомен. „Това е песен, която написах за края на локдауна и оптимизма, който трябва да имаме в тези дни. Благодаря на Дейв Грол, че се включи на китара, барабани и бас. Беше много забавно да работя с него“, казва Мик в изявление.

Звездите се показаха като истински рок легенди, записвайки парчето отделно един от друг. Фронтменът на Rolling Stones беше в дома си, докато лидерът на Foo Fighters в музикалното студио на групата. „Трудно ми е да опиша какво значи тази песен за мен. Това е сбъдната мечта. Точно когато си мислех, че животът ми не може да стане по-луд... това е песента на лятото, 100%“, категоричен е Дейв.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mick Jagger (@mickjagger)

Със сигурност парчето уцели точния момент, тъй като постепенно светът излиза от локдаун, а ваксините продължават да се разпространяват. Изолацията се заменя с разходки сред природата, а ресторантите и клубовете се пълнят с посетители.

Пред списание Rolling Stone Джагър споделя, че е написал текста доста бързо. „Тогава си помислих, че трябва да запиша песента веднага, защото няма да е актуална след шест месеца. В края на миналото лято всичко изглеждаше добре и хората се наслаждаваха на времето. После, особено в Европа, всичко започна да се затваря и нямахме никакъв социален контакт“, казва изпълнителят в интервю.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Foo Fighters (@foofighters)

Наскоро Мик похарчил 1,9 млн. долара за имот във Флорида, купен като коледен подарък за приятелката му Мелани. Двамата са заедно от 2014 година и имат 4-годишен син. Според брокерката, двойката дори не е посетила къщата преди да я вземе.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари