IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Страхува ли се Елизабет II да не посети Меган Маркъл Великобритания?

30 август 2021 09 00

Предполага се, че херцогинята на Съсекс пази тайна за кралското семейство

Снимка: БГНЕС

Публичните разкрития на Меган Маркъл и принц Хари за трудния живот в кралското семейство вдигнаха много шум тази година. Сега биографите на херцога и херцогинята на Съсекс - Омид Скоби и Каролин Дюран, които се готвят да представят актуализирана версия на книгата „Finding Freedom“, доливат масло в огъня. Творбата ще бъде пусната на 31 август, но дори и сега някои скандални подробности за връзката на Меган и Хари с титулярни британски роднини се оказаха в ръцете на журналистите на Independent.

Омид Скоби и Каролин Дюран разглеждат темата за погребението на принц Филип в Лондон през април. Принц Хари отлетя от Америка, за да се сбогува с любимия си дядо. Въпреки това, противно на очакванията, той не беше придружен от Меган Маркъл.

По-късно стана известно, че херцогинята на Съсекс, която по това време е бременна с дъщеря си Лилибет, не може да присъства на погребението поради строгата забрана на лекарите за дълги полети.

Самата Меган, според авторите на „Finding Freedom“, мечтаела да прави компания на съпруга си и много съжалявала, че не успяла да придружи принц Филип до последния му път.

„Но в действителност се смята, че няколко членове на кралското семейство са доволни от това, че Маркъл остава в Калифорния, защото„ не искат да правят цирк “. Или, както коментира високопоставен кралски източник, „херцогинята създава зрелище от всичко“, отбелязват биографите. 

Те също така подчертаха, че за принц Хари както пристигането му, така и самата траурна церемония се превърнаха в зрелище, тъй като много от роднините му изобщо не били доволни от посещението му.

Омид Скоби и Каролин Дюран цитираха източник, който предполага, че сбогуването с дядо му е било още по -трудно, защото Хари не е виждал семейството си повече от година, „докато целият свят наблюдава враждата им“.

Също така изтече в медиите, откъс от новата глава на „Намиране на свобода“. Внея се казва, че принц Хари е успял „поне още два пъти“ да говори лице в лице с принц Уилям след погребението. Предполага се също, че херцогът на Съсекс е успял да прекара време с кралица Елизабет II по време на посещението си през април. „Тя винаги го е вдъхновявала с благоговейното си отношение към понятията за дълг и служба“, заключи източникът.

В книгата също така авторите повдигат и темата за расизма в кралското семейство. Те привличат вниманието на читателите към факта, че Меган Маркъл наистина е искала да издаде в интервюто с Опра Уинфри за това кой от роднините на принц Хари е направил коментар за цвета на кожата на сина ъ Арчи, който още не е роден по това време.

Анонимен източник обаче каза на Омид Скоби и Каролин Дюран, че в последния момент херцозите на Съсекс са решили да не го правят. И не че Меган се опитвала да защити реномето на кралското семейтсво. Тя постъпила така по -скоро от егоистични подбуди. 

Според херцогинята на Съсекс, прекомерните разкрития могат да станат „вредни и опасни“ за нея и Хари, тъй като те лесно биха могли да бъдат лишени от титлите си и да отрежат дори последната финансова подкрепа от фамилията. 

Затова Маркъл все още държи този коз в ръкава си. Възможно е тя да го използва в точното време за себе си. Ако светът разбере кой конкретно сред членовете на кралското семейство е изразил загриженост относно цвета на кожата на наследника, това може да сложи край на вече разклатената репутация на британската монархия.

В обновеното издание на Finding Freedom авторите пишат, че обвиненията „продължават да застрашават имиджа на кралското семейство по света“ и „несъмнено биха могли да свалят монархията“. Книгата също така твърди, че въпреки че емоциите в кралското семейство са все още на границата след излизането на интервюто с Опра, разкритията на Съсекс най -накрая ще помогнат „да накарат хората да говорят за проблеми и да започнат да се лекуват“.
 

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари