IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли влезе в Белия дом

16 септември 2021 14 30

Актрисата участва в обсъждането на важен законопроект

БГНЕС

Анджелина Джоли влезе в Белия дом. И ако си мислите, че холивудската звезда е на снимки за поредния филм с нейно участие, се лъжете. Тя имаше две покани, свързани с нейната активна обществена дейност.

Бившата жена на Брад Пит е била във Вашингтон два пъти тази седмица, за да разговаря със сенатори и други важни служители от екипа на Джо Байдън. Според американски медии, основният фокус на посещението ѝ е бил Законът за насилие над жени, който в момента се обсъжда.

В сряда Джоли се е срещнала със Джен Псаки – прессекретар на Белия дом. По този повод тя коментира в Twitter, че се е видяла с неуморната звезда, за да разговарят по една много важна тема, която не бива да бъде пренебрегвана.

За своите визити Джоли е избрала мръснобяла пола и черен топ, както и официален костюм в тъмнозелен цвят.

„Благодарим на Анджелина Джоли, че дойде днес, за да говорим за борбата за повторно разрешаване на Закона за насилие над жени в Сената и как можем да помогнем за подкрепа на изследванията за диагностициране на наранявания от домашно насилие и насилие над деца, за да помогнем на оцелелите“, написа от своя страна Сенатор Чък Шумър, който също е бил на среща с известната актриса.

По данни на CNN, Анджелина дори отделила време за кратка среща с репортерите в Белия дом, за да отговори на въпросите им и да сподели с тях мнението си по законопроекта, който бе одобрен от Камарата на представителите още през март тази година, подкрепен от американския президент. По думите ѝ, проблемът с насилието над жените ще бъде решен, ако се обърне повече внимание на семействата, в които се случва то и се помисли за тяхното здраве и превенция. Тя изтъква, че е нужна специална грижа за децата, които всеки ден стават свидетели на шокиращи сцени.

„Това не би трябвало да е демократически или републикански въпрос, става въпрос за борба срещу злоупотребата с власт и за възпрепятстване на насилието“, коментира преди няколко месеца Джо Байдън, по повод законопроекта.

46-годишната актриса се бори за правата на жените в целия свят от години, като подкрепя различни инициативи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари