IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо принц Андрю спешно продава единствения си дом в Швейцария? 

5 октомври 2021 11 00

Явно херцогът на Йорк е натрупал дългове

Снимка: БГНЕС

Наскоро стана ясно, че принц Андрю спешно продава имота си. Това е хижа в ски курорта Вербие в Южна Швейцария, която херцогът на Йорк придоби с бившата си съпруга Сара Фъргюсън през 2014 г. Тогава покупката за съпрузите струваше 22,75 милиона долара.

Както се оказа, причината за спешната продажба на единствената къща беше дългът на принц Андрю. Факт е, че той не е платил последната вноска за жилището, така че миналата година бившата собственичка на хижата Изабел дьо Рувър го съди. Синът на Елизабет II ѝ дължи около 9 милиона долара.

Съобщава се, че принц Андрю скоро ще продаде къщата за 23,7 милиона долара, като по този начин ще избегне съдебни спорове. Бившият собственик на къщата от своя страна се съобрази и оттегли иска.

Предполага се, че скоро след разрешаването на конфликта херцогът на Йорк ще остане без собствен имот. „Делото е оттеглено и въпросът е близо до решаване по взаимно съгласие“, каза източник пред UK Times.

Принц Андрю има да решава и друг важен проблем. Той е загубил вече добрата си репутация, след като бе обвинен в сексуален тормоз на непълнолетна. Още не се знае дали херцогът на Йорк ще се изправи пред съда, но по всичко личи, че вероятността е голяма.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари