IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джейми Лий Къртис: Пластичната хирургия заличава поколения красота

8 октомври 2021 10 50

Актрисата говори за зависимостта си заради корекция

БГНЕС

Тенденциите в пластичната хирургия „заличават поколения красота“. Това твърди Джейми Лий Къртис, която години наред подкрепя тезата, че актрисите в Холивуд не бива да си правят корекции, само за да получат повече роли и да се харесат на публиката. Според звездата, играла в безброй филми, след като една жена промени лицето си, трудно може да върне естествения му вид.

Къртис е смятана за секссимвол в киното и ако я видите в повечето ѝ филми, ще откриете, че тя е с къса прическа, на която дължи част от чара си. Освен че няма екстеншъни, тя споделя, че не носи силикон, нито си е опъвала бръчките по лицето.

Всъщност, доста отдавна, Джейми решава да си направи малка корекция, заради която съжалява цял живот. „Опитах пластичната хирургия и не се получи. Това ме накара да се пристрастя към „викодин“. Вече съм чиста 22 години“, коментира 62-годишната актриса пред Fast Company.

През 2019 г. Къртис признава пред Variety, че заради коментар на оператор за подпухналите ѝ очи, отива в клиника. Тогава, афектирана от него, тя се чувства принудена да промени външния си вид и така получава зависимост към въпросния медикамент, който е един от най-използваните при хронична болка.

„Аз имах естествено подпухнали очи. Ако видите мои снимки като дете, на тях изглеждам сякаш не съм спала“, спомня си отново случая тя, посочвайки, че операторът просто заявил на екипа:

„Няма да я снимам днес. Очите ѝ са твърде подпухнали“.

Холивудската звезда посочва, че била толкова засрамена и уплашена, че веднага след това си направила корекция, за да премахне торбичките под очите.

В своето последно интервю, Къртис, която вече е с бяла коса и не желае да се боядисва, разкрива, че сякаш хората имат мания да слагат филтри на всяка своя снимка и заличават своята красота.

Според Джейми, днес до голяма степен младите хора се влияят и от социалните мрежи, където техните кумири имат перфектните снимки, поради което те правят всичко възможно, за да изглеждат като тях.

Джейми Лий

БГНЕС

„Използвам социалните медии, за да продавам неща и да засилвам нещата, които ме интересуват... Останалото е токсично... Всички ние, които сме достатъчно възрастни, знаем, че всичко е лъжа. Това е реална опасност за младите хора“, изтъква тя, признавайки, че не чете коментарите под постовете си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари