fallback

Шанън Дохърти през сълзи: Обичах косата си

13 October 2021 08:40

Актрисата отбеляза Месеца за борба с рака на гърдата

„Обичах косата си“. Това споделя през сълзи Шанън Дохърти, говорейки открито за своя косопад по време на лечението ѝ. Актрисата отбеляза Месеца за борба с рака на гърдата, разкривайки лични моменти от нейната битка за живот, заради която неведнъж загуби гъстата си грива.

„Когато започнах химиотерапия, опитах студена шапка с надеждата да спася косата си. Въпреки че върши работа за мнозина и е невероятна, при мен не подейства“, сподели звездата от сериала „Бевърли Хилс 90210“.

Дохърти споделя снимки от далечната 2016 г., когато ѝ е било най-трудно, само няколко месеца след като бива диагностицирана с рак на гърдата.

Публикация, споделена от ShannenDoherty (@theshando)

Шанън коментира, че в началото косата ѝ непрекъснато капела – когато я реши с гребена или я мие в банята. В един момент вече установила, че има цели плешиви петна и взела решение да обръсне онова, което е останало на главата ѝ.

„Това беше битка сама по себе си. Обичах косата си. Това ме беше определило до известна степен...“, разказва още звездата.

Снимките, качени в социалната мрежа, са свързани с момента, в който Дохърти плаче и обявява, че ще бъде с гола глава.

Публикация, споделена от ShannenDoherty (@theshando)

Много колеги и приятели на актрисата, коментираха, че тя е един изключително силен човек, който вдъхновява много жени, борещи се със същата диагноза.

„Обичам те... Ти си най-великият човек, който някога съм познавал. Аз винаги ще съм до теб“, коментира Брайън Остин Грийн, бившият съпруг на Меган Фокс.

„Благодаря ти, че сподели това“, коментира последователка на звездата, споделяйки, че също като нея проляла много сълзи, докато се примири с факта, че косата ѝ окапва.

Миналата седмица Шанън сподели серия от кадри, която озаглави „Моето пътуване от първоначалната диагноза до рецидива“. Те показват най-тежките ѝ моменти от лечението. По този начин тя иска да насърчи информираността на хората за рака.

„През 2015 г. бях диагностицирана с рак на гърдата. Направих мастектомия, последвана от химиотерапия и лъчетерапия. След химиотерапията често имах кървене от носа. Бях много уморена и забавната пижама ме развесели. Изглеждах нелепо, но по този начин можех да се смея на себе си. Хуморът ми помогна да преодолея това, което изглеждаше невъзможно. Надявам се всички да намерим причина да се смеем на привидно невъзможни неща“, продължава емоционалният ѝ разказ.

Публикация, споделена от ShannenDoherty (@theshando)

Макар през 2017 г. актрисата да влиза в ремисия, миналата година тя чува отново лоши новини – че ракът се е завърнал и е в четвърти стадий.

В момента Дохърти се стреми да прекарва повече време с любимите си хора и признава, че все още не е изготвила списък с нещата, които да направи преди да умре. А подкрепата на семейството и приятелите ѝ я кара да продължава да се бори и споделя за етапите от болестта и важността от редовното ходене на профилактични прегледи.

Автор на статията:
Ваня Гъркова
Сподели
актриса косопад рак на гърдата Шанън Дохърти Месец за борба с рака на гърдата Бевърли Хилс 90210
0 коментара
fallback