IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Официално: Кание Уест вече не е Кание Уест

23 октомври 2021 16 30

Съдия позволи на рапъра да си смени името

Снимка: Getty Images

Забравете за Кание Уест и се запознайте с Ye.

На 19 октомври съдия от съда в Лос Анджелис позволи на рапъра официално да смени името си. Молбата беше подадена през август и според официалните документи, няма никаква причина тя да не бъде уважена. „Документът е подписан и вкаран в архивите. Името на вносителя на молбата е променено от Кание Уест на Ye“, се казва в становището на съдията.

Промяната може да е станала законна чак сега, но желанията на Уест за нея са ясни още от септември 2018 година. Тогава той публикува в социалната мрежа Туитър, че досега е бил познат като Кание Уест, но вече иска да бъде наричан Ye. В същата година рапърът пусна албум със същото име и промени наименованията на профилите си във всички социални платформи.

В интервю Ye обяснява, че името има библейско значение и затова е било избрано. „Мисля, че „ye“ е най-използваната дума в Библията и там тя означава „ти“. Затова аз съм ти, аз съм ние“, казва рапърът.

Официалната промяна започна на 11 август, когато изпълнителят, тогава все още Кание Уест, подаде документи за смяна на името от Кание Омари Уест на просто Ye. Според него, причините за смяната са лични и повече не иска да бъде назоваван със старото си име.

Засега не е ясно точно какво ще стане с фамилия Уест и дали тя ще бъде премахната и от имената на Ким Кардашян и децата Норт, Чикаго, Псалм и Сейнт, които риалити звездата споделя с рапъра.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари