IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет влезе в болница

22 октомври 2021 14 50

Преди това тя отмени визитата си в Северна Ирландия

Снимка: БГНЕС

Кралица Елизабет II се възстановява след посещение в болница, което я накара да отмени визитата си в Северна Ирландия.

Във вторник, 21 октомври, от Бъкингамския дворец заявиха, че заради медицинско нареждане кралицата трябва да си почива няколко дни и е трябвало да посети болница в сряда заради предварителни изследвания. Тя се е завърнала в замъка Уиндзор за обяд и е заявила, че се чувства доста добре.

Кралицата трябваше да направи двудневно пътуване из Северна Ирландия, но отказа пътуването заради съветите на лекаря си. „Нейно Величество е в добро настроение и е разочарована, че няма да може да отиде в Северна Ирландия, където трябваше да посети няколко събития в следващите два дни“, заявиха от замъка в сряда. В съобщението пише, че кралицата изпраща най-добрите си пожелания към местните и няма търпение да ги види в близкото бъдеще. Според BBC, медицинските проблеми и тестове на Елизабет II не са били свързани със съмнения за коронавирус.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Засега не е ясно дали кралицата ще присъства на срещата на ООН в Шотландия, която започва през ноември. На нея ще се обсъждат климатичните промени и какво може да се направи, за да се намали въглеродния отпечатък. Кралицата, принц Чарлз, Камила Паркър-Боулс, принц Уилям и Кейт Мидълтън се очаква да представят Великобритания на политическото събиране.

Преди да влезе в болница, Елизабет II организира вечеря с няколко световни лидери, включително Борис Джонсън и Бил Гейтс. В допълнение към това тя присъства на виртуална среща с японския посланик Хаджиме Хаяши и посланика на Европейския съюз Жоао Вейл дьо Алмейда. Според местни медии, 95-годишната кралица е била в добро настроение и към нея са се присъединили принц Чарлз и принц Уилям.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Въпреки че Елизабет не спира с публичните си изяви, кралски наблюдатели забелязаха, че тя използва бастун за първи път от 17 години насам. Това се случи миналата седмица, когато пристигна на среща с британския легион. Според The Guardian, кралицата за първи път използва бастун през 2003 година след операция на коляното.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

rosen57 ( преди 2 години )
Ами нали е рептил. Как няма да се чувства добре. Само на 95 години е.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар