IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Раненият от Алек Болдуин режисьор с първо изявление

26 октомври 2021 17 40

Актьорът без да иска уби операторка по време на снимките на филма Rust

Снимка: БГНЕС/Getty

Снимка: БГНЕС/Getty

Режисьорът Джоел Соуза изпрати съобщение до медиите, след като започна възстановяване след инцидента по време на снимките на филма Rust. Тогава на снимачната площадка Алек Болдуин, който играе една от главните роли, стреля с реквизитен пистолет и убива на място операторката Халина Хътчинс и ранява Соуза в рамото.

Джоел беше закаран с хеликоптер до болницата в Ню Мексико на 21 октомври, където беше лекуван и след това изпратен вкъщи. Полицията все още разследва случая, а междувременно режисьорът реши да сподели своята гледна точка за инцидента и да изпрати съболезнованията си към семейството на Хътчинс.

„Съкрушен съм от загубата на моята приятелка и колежка, Халина. Тя беше мила, невероятно талантлива, бореше се за всеки сантиметър и винаги ме караше да бъда по-добър. Мислите ми са със семейството ѝ в този труден момент“, заяви Соуза в изявление пред NBC News. Той допълни, че е трогнат от подкрепата, която с Халина са получили от филмовата общност, хората на Санта Фе и хилядите непознати, които са се свързали с него и семейството на операторката. „Това със сигурност ускори възстановяването ми“.

Ден след фаталната случка Алек Болдуин използва социалната мрежа Туитър, за да изрази своите мисли. „Нямам думи, с които да опиша шока и тъгата относно този трагичен инцидент, който отне живота на Халина Хътчинс – съпруга, майка и уважаван наш колега. Напълно съдействам на полицията и съм в постоянна връзка със семейството на Халина, предлагайки им своята подкрепа. Сърцето ми се къса заради съпруга ѝ, сина им и всички, които обичаха и познаваха Халина“, заяви Болдуин.

Съпругът на Хътчинс – Матю – по-късно потвърди, че актьорът наистина се е свързал с него и е предложил подкрепата си. В събота той сподели няколко снимки със съпругата си и сина им, за да ѝ отдаде почит. „Халина вдъхновяваше всички нас със своята страст и визия за света, и нейното наследство е толкова голямо, че не може да се опише с думи. Загубата ни е огромна и молим медиите да уважат личното пространство на семейството ни докато осмислим тъгата си. Благодарим на всички, които споделят снимки и истории с Халина“, написа Матю в Туитър.

В официално изявление в петък, 22 октомври, агентът на операторката описа Хътчинс като „сноп светлина“. Допълва, че талантът ѝ е бил огромен и единствено е отстъпвал място на любовта, която тя е имала към семейството си. „Всички в обкръжението ѝ знаеха какво идва – успешен оператор, който щеше да е огромна сила в индустрията“.

Засега няма повдигнати обвинения към Алек Болдуин, но случаят се разследва.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари