IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се случва със здравето на кралица Елизабет?

1 ноември 2021 17 40

От Бъкингамския дворец дадоха разяснение по ситуацията

Снимка: Getty Images

През последните няколко седмици цяла Великобритания си задава един и същи въпрос – „Какво се случва със здравето на кралица Елизабет II?“.

95-годишният монарх отмени няколко ангажимента заради препоръки на лекари и беше забелязана да се подпира на бастун за първи път от 17 години. Жителите на страната започнаха да се чудят дали не е време да се подготвят и за най-мрачния сценарий, но от Бъкингамския дворец побързаха да успокоят страстите.

Според официално съобщение, лекарите на кралицата ѝ казали да си почива поне в следващите две седмици и да не приема никакви официални визити. „Докторите посъветваха Нейно Величество да продължи да се включва в по-леки ангажименти, които не изискват пътуване и могат да бъдат изпълнявани от бюрото й“, допълват още от двореца. Това означава, че кралицата ще пропусне Фестивала на възпоменание на 13 ноември, но смята да бъде на официалната служба по случай Деня на възпоменанието ден по-късно.

принц Андрю,

Снимка: БГНЕС

Тази седмица монархът трябваше да присъства на среща със световните лидери след срещата на ООН, в която ще се обсъжда промяната в климата. Вместо това Елизабет ще изпрати видеопослание. Според CNN, отсъствието ѝ е огромно разочарование за кралицата, тъй като това е една от най-важните и големи срещи, която се случва на британска земя. Речта ѝ, заснета в петък, ще бъде пусната на конференцията в понеделник.

Източник казва пред CNN, че кралицата продължава да поддържа „добър дух“ и се справя с по-леките си ангажименти. Съветът на лекарите е бил с цел превенция и запазване на доброто здраве на Елизабет.

Миналата седмица кралицата отмени пътуването си до Северна Ирландия отново след лекарски съвет за повече почивка. Във вторник обаче тя направи две виртуални срещи с посланиците на Южна Корея и Швейцария във Великобритания. Източник споделя, че посещението на Елизабет в болницата не е било свързано с коронавирус, като тя остана там само една нощ, след което се върна отново в замъка Уиндзор.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

От кралския екип уверяват общността, че Елизабет е в добро здраве и има възможност да се занимава с по-леки задачи. Миналата седмица беше пуснат клип от видеоразговор, случил се по-рано същия ден. В него се вижда как кралицата се шегува с Дейвид Константин – носителят на златния кралски медал за поезия за 2020 година. Той получи наградата си в Бъкингамския дворец. „Не знам какво ще правиш с него... Ще го сложиш в шкафа ли?“, каза кралицата.

По-рано през месеца пък Елизабет се появи с бастун за първи път от 17 години. От двореца побързаха да успокоят притесненията на хората и заявиха, че това е само и единствено с цел комфорт, а не заради травма.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Въпреки всичко това, кралицата не забавя темпото си. Според CNN, за миналия месец тя е изминала повече от 1000 километра из цяла Великобритания, за да извърши задълженията си. Миналата седмица тя отказа честта да бъде обявена за „Възрастен човек на годината“, казвайки че не покрива критериите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари