IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В опит да докаже невинността си: Джони Деп с важна стъпка в делото срещу Амбър

8 ноември 2021 17 50

Актьорът получи достъп до телефона на бившата си съпруга

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Делото между Джони Деп и Амбър Хърд продължава с пълна сила, като преди няколко дни актьорът е постигнал важна победа.

Според The Independent, Деп и неговият адвокатски екип са получили достъп до телефона на Амбър Хърд, за да докажат, че актрисата е фалшифицирала снимките, на които показва как Джони я е удрял. Съдия от Вирджиния е позволил на адвокатите на Деп да се сдобият с историята на телефона и да я покажат на експерт по снимките, за да се разбере дали Хърд наистина е изфабрикувала кадри от 2015 година.

„Адвокатът на г-ца Хърд на няколко пъти е използвал тези снимки по време на делото“, казва защитникът на Деп, Бенджамин Чу, в съдебна молба. Според адвоката, полицаите, отзовали се на обаждане на 911 през 2015 година, не са намерили следи от насилие по тялото на Хърд, както и не са видели никакви доказателства за счупени вещи в дома ѝ. „След това г-ца Хърд и приятелите ѝ са фалшифицирали снимките, които тя е използвала, за да получи ограничителна заповед и 7-милионно споразумение след развода“, допълва Чу.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Адвокатката на Хърд – Илайн Бредхофт – казва пред Page Six, че Хърд няма търпение да получи възможността да покаже доказателства за тормоза пред съдебното жури. Актрисата ще се възползва от това право през 2022 година, когато делото ще се разглежда в съда. Все пак адвокатският екип на Хърд отказа да коментира обвиненията във фалшификация.

Джони Деп съди бившата си съпруга за измама, след като актрисата написа отворено писмо до Washington Post през 2018 година, в което говори за оцеляването си след преживяно домашно насилие. Хърд никога не е назовавала Джони Деп по име, но през 2016 година тя все пак го обвинява в тормоз и насилие. Актьорът отрича тези твърдения.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

През 2020 година звездата от „Карибски пирати“ загуби делото си срещу таблоида The Sun, който го нарече „бияч на жени“. Според съдебното решение, твърденията на изданието са били истина. През август пък съдия позволи на Деп да продължи делото си срещу Хърд, отказвайки молбата на актрисата да прекрати спора след загубата на Джони срещу The Sun.

Три месеца, след като отвореното писмо на Амбър беше публикувано, Джони подаде контраиск срещу нея за 50 млн. долара. По това време адвокатите му заявиха, че той никога не е удрял или тормозел г-ца Хърд. „Нейните твърдения срещу него са фалшиви, когато тя ги прави през 2016 година. Те бяха част от добре планирана измама, която да изгради позитивен имидж на г-ца Хърд и да ѝ помогне да развие кариерата си“.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

В отговор на действията на Джони, говорител на Хърд даде изявление пред списание People, в което казва, че това е поредният му опит да я накара да мълчи. „Тя няма да мълчи. Действията на г-н Деп показват, че той не може да приеме истината относно агресивното си поведение“, казва още представителят на Амбър. Според него, Деп ще загуби делото.

След загубата срещу The Sun Джони Деп загуби ролята си в поредицата „Фантастични животни“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари