IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Холивуд ме бойкотира": Джони Деп с първо интервю след като беше обявен за "бияч на жени"

24 август 2021 10 40

Актьорът загуби делото за клевета срещу таблоида Sun преди година

Снимка: БГНЕС

Джони Деп даде първото си интервю след загубата на делото за клевета срещу таблоида Sun. Съдът във Великобритания заяяви, че няма нищо нередно в статията, в която актьорът е описан като "бияч на жени" и се твърди, че многократно е малтретирал бившата си съпруга Амбър Хърд. 

Сега Деп застава за откровен разговор с The Sunday Times и обсъжда ситуацията си в Холивуд и последния си филм Minamata. Лентата направи своята премиера във Великобритания миналата седмица, но засега няма дата за пускане в американските кина. Според Джони, забавянето на премиерата се дължи на бойкот от страна на Холивуд именно заради събитията през последната година. "Някои филми докосват хората и това се отнася и за Minamata и хората, които са изпитали подобни неща", казва той пред The Sunday Times. 

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Деп допълва, че не трябва нещата от личния му живот да пречат на професионалния и да възпрепятстват разказването на важни истории от миналото на света. В Minamata актьорът влиза в ролята на Юждийн Смит - американски фотограф, който посещава град Минамата в Япония през 1970 година, за да документира последиците от отравянето с живак в областта. Отравянето се смята, че е причинено от компанията за химикали Chisso. Въоръжен само с камерата си, Смит се изправя срещу мощната фирма, за да се опита да спечели доверието на местните жители и да направи снимките, които ще разкажат истинската история на целия свят. Докато е в Минамата обаче Смит става жертва на много репресии и е принуден да се завърне в Америка. 

Според мнозина, Смит и Деп са много сходни по съдба, тъй като и двамата са възпрепятствани да свършат работата си. Актьорът казва, че не е приел ролята, защото се е виждал в персонажа, но постепенно е разбрал, че има сходни неща между двете истории. "Но знаете ли, аз продължавам напред към мястото, на което трябва да съм... ще се опитам да покажа истината на целия свят", категоричен е Деп. 

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Изглежда, че говори за съдебните си несгоди, които започват през 2017 година след развода му с Амбър Хърд. Тя го обвинява в домашно насилие, а актьорът отрича всяко едно твърдение. През ноември 2020 година Деп загуби дело за клевета срещу таблоида The Sun, който го определи като "бияч на жени" в статия от 2018 година. В писмено изявление съдия Джъстис Никол казва, че написаното е отчасти вярно. 

През март тази година пък Джони заяви, че решението трябва да бъде отменено, защото Хърд не е спазила обещеанието си да дари спечелените 7 млн. долара на благотворителност. Според актьора и адвокатите му, Амбър се е опитала да се покаже като добра гражданка и по този начин да спечели симпатиите на съдията. 

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

Малко по-късно след загубеното дело срещу The Sun, Джони беше освободен от поредицата "Фантастични животни", където играеше ролята на Гелърт Гринделоу. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари