IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джони Деп ще реши дали Амбър Хърд може да дари парите от развода

6 август 2021 18 00

През 2018 година актрисата обеща, че ще дари всичките 7 млн. долара

Снимка: БГНЕС

Ново развитие в бракоразводното дело между Джони Деп и Амбър Хърд. 

Съдия в Ню Йорк реши, че актьорът има право да каже дали бившата му съпруга ще може да дари част от 7-те милиона, които спечели от развода. През 2018 година Хърд обеща, че ще даде цялата сума на детска болница в Лос Анджелис и организацията American Civil Liberties Union. Според съдебните документи, Деп и неговите адвокати искат да разберат точно колко Хърд е дарила на двете страни. 

Според USA Today, съдия в Ню Йорк е разрешил Деп да определи дали бившата му съпруга ще може да дари пари на ACLU, като организацията е помолена да представи документи за всяко едно плащане. "Г-н Деп е изключително доволен от решението на съда", казва адвокатът му Бенджамин Чю. От другата страна пък адвокатката на Хърд Илейн Бредехофт заяви, че клиентката й все още планира да дари половината от спечелените 7 милиона на ACLU, а другата ще отиде при детската болница в Лос Анджелис. Актрисата вече е направила първото плащане, което възлиза на повече от 1 млн. долара.

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

"Представихме документите от ACLU и това колко пари е получила организацията. Амбър Хърд винаги е казвала, че възнамерява да дари всичките 7 милиона, но не може да го направи все още. Ще го направи, когато може. Засега обаче тяя е дала значителна сума досега", казва адвокатката на Хърд. 

През май Деп подаде иск срещу ACLU, за да ги застави да разкрият дали Хърд е дарила парите, които е обещала. Това беше част от делото, в което актьорът съди бившата си съпруга за 50 млн. долара заради нанесени нематериални щети. Според Джони, Амбър не е дарила и цент на организациите и се опитва да спечели делото, представяйки се за човек, който го е грижа за останалите. 

В отговор на тези твърдения екипът на Хърд заяви, че всичко, което правят е с чиста мисъл и клиентката им е обещала да дари всичките 7 млн. долара в рамките на 10 години. В подкрепа на това адвокатите представиха документи, в които е записано, че актрисата е дарила 950 хиляди долара на ACLU и 850 хиляди долара на детска болница в Лос Анджелис чрез анонимни донори. През април 2018 година болницата включи Хърд в донорския си списък в категория, където дарените средства са между 1 и 4.99 милиона долара. 

Джони Деп

Снимка: БГНЕС

В лондонски съд същото искане на Деп беше отхвърлено и изглеждаше, че присъдата няма как да се промени в Америка. След първото изслушване Хърд заяви, че е доволна, но не е изненадана от развитието на ситуацията. Все пак решението на английския съд беше отхвърлено и Деп получи това, за което се бореше. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари