IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои знаменитости дадоха на децата си най-необичайни имена?

5 декември 2021 13 30

Скарлет Йохансон наскоро изненада феновете си като кръсти сина си Космо

БГНЕС

БГНЕС

В миналото много холивудски знаменитости са изненадвали феновете си с имената на децата си, като Гуинет Полтроу и Крис Мартин, които например кръстиха дъщеря си Епъл (Ябълка) или Гуен Стефани, която даде името Зума на средния си син.

Преди около три месеца актрисата Скарлет Йохансон и вторият и съпруг – комикът Колин Джост изненадаха света като с гордост обявиха името на първото си общо дете в Instagram, а именно „Космо“ (тя има и дъщеря от предишна връзка, която носи класическото име Роуз Дороти).

„Добре, добре, роди ни се бебе. Неговото име е Космо и ние го обичаме безкрайно“, написа Колин в профила си в социалната мрежа. Колкото до необичайното име, то идва от гръцката дума kósmos, която има различни значения като например „управление, световен ред и вселена“.

Джост сподели още, че майка му е била „силно объркана“ от името на своето внуче и няколко дни питала: „Окончателно ли е?“ като се опитвала неколкократно да накара сина си и съпругата му да размислят. Колин сподели пред водещия Сет Майерс: „Бих казал, че майка ми беше поразена от името. Тя не го разбра съвсем и го възприе сякаш е леко хипи. Няколко дни след раждането на сина ни ми се обаждаше да ни предлага алтернативни имена като Козимо и др.“

Скарлет и Колин не са изключение – в последните години световните знаменитости често избират уникални имена за своите деца. Друг подобен пример дава британският поп певец Ед Шийрън, който стана баща за първи път преди около година. Той и съпругата му Чери Сийборн, кръстиха дъщеря си Лира Антарктида. Причината Ед и Чери да дадат името „Антарктида“ на бебето си е, че съпрузите успяват да посетят Ледения континент през 2019-та, точно преди любимата жена на певеца да забременее.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie ? (@kyliejenner)

 

Дотук имената на звездните бебета бледнеят в сравнение с може би най-противоречивото бебешко име в историята, а имено това на сина на милиардера Илон Мъск и певицата и художничка Граймс – X Æ A-Xii. Името звучи доста лудо и категорично – не от този свят, но пък Мъск наскоро обясни пред водещия Джо Роган, че всъщност името се произнася доста лесно и звучи „Екс-аш“.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Elon Musk (@elonrmuskk)

 

Сред другите известни двойки, които са дали доста неуместни, странни или минимум нетрадиционни имена на децата си е Емили Ратайковски и Себастиан Беър-МакКлард. Двамата кръстиха сина си, който се роди в началото на годината, с името Силвестър Аполон. Името е симпатично и не чак толкова странно (ако го сравняваме с изброените дотук) и дори е възможно да послужи за вдъхновение на феновете на сексапилната актриса.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

 

Актьорската двойка Ема Робъртс и Гарет Хедлънд също се сдобиха с дете – момче в началото на тази година. Те кръстиха сина си Роудс Робърт. Дъщерята на британския актьор Орландо Блум и американската поп звезда Кейти Пери, която се роди миналото лято, също получи интересно име, а именно: Дейзи Доув, което в буквален превод означава „Маргарита Гълъб“.

Актрисата Камерън Диас, която стана майка за първи път в началото на миналата година и на възраст от 48 години, също се спря на доста необичайно име за дъщеря си. Камерън и съпругът ѝ Бенджи Мадън кръстиха своето момиченце Радикс.

Дъщерята на бременната риалити звезда Кайли Дженър и рапъра Травис Скот се казва Сторми, което също се счита за доста странно име, предвид факта, че се превежда като „бурно време“. Интересно какво ли име ще дадат на второто си дете Кайли и Травис.

По-голямата сестра на Кайли – Ким Кардашян също успя да кръсти и четирите си деца от Кание Уест с доста уникални имена, а именно Норт (Север), Сейнт (Светец), Чикаго и Псалм.

Дъщерите на Райън Гослинг и Ева Мендес пък носят имената Есмералда и Амада. А момиченцата на вокала на Maroon 5 Адам Ливайн и на модела Бехати Принсло се казват Гео Грейс и Дъсти Роуз.

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари