IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Синът на Илон Мъск открадна вниманието при последната презентация на SpaceX

24 ноември 2021 11 00

Момчето, чието име е X AE A-Xii, се появи за кратко във видео с баща си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Илон Мъск показва на света, че много добре знае какво е да си родител и да работиш от вкъщи.

50-годишният основател на Tesla и SpaceX направи виртуална презентация преди няколко дни, разкривайки какви са следващите планове за космическата му програма. Голяма част от потребителите бяха приковани от това, което Мъск казваше, но имаше и хора, които бяха пленени от русото момченце, което седеше в скута на милиардера.

Докато говореше с Националната академия по наука, инженерство и медицина, Илон сподели нови детайли около Starship – напълно възобновяем космически кораб. Но синът му X AE A-Xii беше човекът, който открадна шоуто със своята харизма. Момченцето, чиято майка е певицата Граймс, остави запомнящо се впечатление, въпреки кратката си поява пред камера. То каза „Здравей!“ и махаше с ръце, докато издаваше нечленоразделни звуци.

След като разбра, че го дават по целия свят, очите на X AE A-Xii се разшириха от вълнение, а изражение на изненада премина през лицето му. Тогава някой влезе в стаята и отведе момченцето от баща му. Феновете обаче вече бяха влюбени в X AE A-Xii и искаха още кадри с него. За тяхно съжаление, синът на Илон Мъск така и не се появи във видеото за втори път.

Милиардерът и 33-годишната Граймс станаха родители за първи път през май 2020 година. Два месеца по-късно Мъск проговори за отглеждането на дете, признавайки че приятелката му е вършила повече работа през първите месеци. „Бебетата са като машини за ядене и акане, нали знаете? В момента нямам какво толкова да правя. Ролята на Граймс е много по-важна от моята“, каза той пред New York Times. Допълва, че ще бъде по-деен, когато X AE A-Xii стане по-голям.

Мъск също така каза, че черпи опит от връзката с петгодишните си синове, за да може да се справи по-добре с отглеждането на X AE A-Xii. Геният от Tesla е баща на общо седем момчета. Преди да започне връзката си с Граймс, Илон има 8-годишен брак с авторката Джъстин Уилсън. Първият им син, кръстен Невада Александър, умира едва на 10 седмици от синдром на внезапната детска смърт.

Два месеца след тежката загуба, семейството се насочва към репродуктивна клиника. Така Джъстин придобива две двойки близнаци в период от пет години. Първи са Грифин и Ксавиер (17), след което идват тризнаците Кай, Сексън и Деймиън, които днес са на 15 години.

„Аз просто правя това, което съм правил с другите си деца. Ако трябва да пътувам например до Китай, ги взимам с мен и посещаваме Китайската стена или пък се качваме на влака-стрела от Пекин до Сиан и отиваме да видим Теракотената армия“, казва Мъск.

През септември милиардерът потвърди раздялата си с Граймс след тригодишна връзка. Той заяви, че двамата все още се обичат и се виждат доста често. Допълва, че работата му в Tesla и SpaceX го принуждава да бъде в Тексас, а Граймс трябва да остане в Лос Анджелис заради своите ангажименти. Засега обаче тя живее с Мъск и бебето X AE A-Xii.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари