Марта Стюарт за пореден път доказа, че е кралицата на кухнята.
В сряда, ден преди в Америка да се отбележи Деня на благодарността, известната кулинарка и авторка на готварски книги показа своите умения в направата на традиционен празничен пай. Тя сподели в социалните мрежи, че е успяла да изпече 30 десерта за по-малко от 24 часа, за да зарадва своите служители, които работят във фермата ѝ.
„Отне ми около 20 часа, за да направя 30 пая“, похвали се Стюарт. Тя публикува колекция от снимки на своите творения, разказвайки точно с какво са напълнени. 10 от десертите са с бадемови кори и сладко от червени боровинки, 10 са с тиква, а последните 10 са с ром. „Всеки, който работи във фермата ми имаше право да си избере по три пая, които направих тази година. Надявам се да харесат избора си“, пише още Марта. Тя призна, че е запазила по един десерт от всяка група, за да ги сервира на своя празничен обяд.
Все пак готвенето за Деня на благодарността не спря дотук. След като е прекарала почти цял ден в приготвянето на пайовете, Стюарт се е заела с подготовката и на официалния обяд. Разбира се, на масата е имало традиционната пуйка, както и различни сосове и салати. Кулинарката попита и своите фенове какво те са направили за празника.
Ден преди Деня на благодарността Стюарт се появи в шоуто Today, където разказа на зрителите за няколко нетрадиционни, но доста полезни трикове за приготвянето на пуйка. Те са подходящи за хората, които не искат да отварят фурната си на всеки 30 минути, за да проверят дали ястието е готово.
„Ако нямате тензух за пуйка и трябва да я покриете с нещо, изберете една чиста тениска от чекмеджето на съпруга си, накиснете я в масло и бяло вино, след което я поставете върху птицата“ обясни Стюарт. Според нея, това ще помогне да предпазите месото от изгаряне.
Марта обаче не е заета само по празниците. Всъщност, последната половина от 2021 година беше изпълнена с различни ангажименти за звездата. Тя и приятелят ѝ Снуп Дог се съюзиха в кулинарното състезателно шоу „Много вкусният Хелоуин на Снуп и Марта“, където те бяха съдии заедно с Алвин Джоу.
През септември пък Стюарт пусна на пазара своя марка замразени храни.














Храните, които тровят мозъка ни всеки ден
Красимир Вълчев: Всеки от нас може да бъде поне мъничко будител
Убийство в София - издирват извършителя
2024 г. вероятно е била най-горещата в последните 125 хил. години
Пробив в създаването на диаманти с помощта на електрони
В Китай се готвят да изстрелят ракетата Long March 2F с пилотирана мисия Shenzhou 21
SpaceX разработва „опростен“ подход към лунната мисия Starship
Бомба от Разград: Легендарен треньор поема Лудогорец
Златната кокошка на Левски е пред нов рекорд
Ботев и Локо се хвърлят днес в "Битката за Пловдив"
Ливърпул уволнява Арне Слот още този уикенд
Любовен хороскоп за 3 – 9 ноември
Протеинови палачинки с извара
3 картини разкриват какво ви очаква през ноември
Лунна диета за ноември
Откриха нови сигнали в мозъка, чрез които се диагностицира Паркинсон
Кои храни са най-вредни за мозъка?
Как да разпознаем инфекциозна мононуклеоза в детска възраст?
Какво е козметичен фастинг и защо набира популярност?
Остави коментар
v
( преди 3 години )