IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Козметика с коноп и подхранваща маска – тайната на Марта Стюарт за хубава кожа

27 март 2021 18 00

Кулинарката споделя рутинната си грижа

IStockphoto/BGNES

Тя е един от най-големите почитатели на известната готвачка Джулия Чайлд. Притежаваща същата страст към приготвянето на храна, Марта Стюарт започва да се занимава с това и се утвърждава като кулинар. Това лято тя ще навърши 80 години, но ако разгледате снимките от последната ѝ фотосесия, най-много да ѝ дадете 60. Лицето ѝ е доста по-опънато от това на някои дами на нейната възраст, което най-вероятно се дължи на здравословното хранене, но и на нейния ген. Самата тя споделя, че баба ѝ е била доста младолика на 90 – нещо, което учудвало мнозина.

Марта сякаш сияе, усмихвайки се на обектива. Всяка една от нейните публикации в Instagram сякаш зарежда с положително настроение. Тя ползва съвсем лек грим, а текстурата на кожата на лицето ѝ е доста запазена. Това се дължи може би на продуктите, които използва върху него. Наскоро звездата обяви, че ще пусне своя линия продукти, съдържащи екстракт от CBD масло (канабидиол). За нея тя говори в интервю за Allure, в което разкрива и своята рутинна грижа.

Кои са тайните на Марта Стюарт за хубава кожа?

Марта Стюарт

Минала вече 75, готвачката няма проблем с ранното ставане. На тези години тя се събужда в 4 сутринта, но вместо да започне да приготвя кафето или закуската, си прави подхранваща маска. Понякога само на лицето, а друг път и на шията и деколтето. С нея стои един час, след което я измива и има сияещо лице.

„Всъщност направих това тази сутрин“, казва Стюарт, но уточнява, че в предните дни също се погрижила за лицето си по този начин. След това тя взема душ и като се подсуши, напръсква лицето си с тоник с канабидиол (една от основните съставки на канабиса/конопа). После прилага и други неща като овлажняващ крем и серум с витамин С, с които кожата ѝ изглежда по-свежа и млада.

„Гримът и грижата за кожата са се подобрили толкова драстично през последните 10 години“, казва тя. По думите ѝ, тъй като има хубава козметика, не ѝ трябват филъри и опъване на бръчките по хирургичен път.

„Наистина съм щастлива от това. Наистина помага изключително много“, коментира още Марта.

Тя държи и на рутинна грижа през нощта

За да има сияйна кожа на лицето, кулинарката се грижи за него и през нощта, лягайки си с различни продукти върху кожата или слагайки маска по никое време. Освен това не ползва твърде много продукти за почистване – само масло за лице и гореща памучна кърпа.

„Дори и да съм с любовник, не си лягам с грим“, казва шеговито тя и продължава: „Не мога. Чувствам се ужасно“.

Витаминозното ѝ смути прави чудеса с кожата

Както вече знаете, Марта Стюарт пие от години зелен сок или смути на гладно. Това прави всяка сутрин и не крие рецептата. Ползвайки джинджифил, целина, круша или някои сезонни зеленчуци като спанак, тя подобрява еластичността на кожата си по естествен път – чрез полезните свойства на продуктите в напитката. А тя засища и дава енергия за деня.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари