IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Великденски пости 2021 – идеалното време за зеленото смути на Марта Стюарт

24 март 2021 12 30

То дава енергия и поддържа имунната система

БГНЕС/IStockphoto

Великденските пости са идеалния начин да пречистим тялото и душата. Много хора се въздържат от месо и млечни продукти всяка година, като ги изпълняват докрай. Други пък спазват ограниченията за няколко дни, непосредствено преди празника, най-вече заради здравословното им състояние. Ако вие сте сред тях, то със сигурност търсите начини да повишите енергията си сутрин, без да консумирате забранените неща. Затова днес ще ви разкажем за зеленото смути на Марта Стюарт, което е едно от тайните ѝ за тонус и по-здрава имунна система.

Известната готвачка използва много зеленолистни зеленчуци, плодове и джинджифилът с по-парещ вкус, за да започне деня с усмивка и същевременно да бъде здрава и със сияйна кожа. Може би именно в зеления сок се крие тайната ѝ за по-свежо излъчване.

„Храня се добре, не ям много месо – повече в диетата ми присъства рибата“, споделя звездата, която е последователка на средиземноморската диета и също пости от време на време. Всичко това ѝ помага да поддържа здравословно тегло.

Стюарт неведнъж е споделяла рецептата за своето смути, което консумира всяка сутрин близо 10 години. Освен това преди няколко месеца нейният дерматолог потвърждава предимствата му, пише Wall Street Journal и разкрива съставките в него.

Кои са най-големите ползи от зеленото смути на Марта Стюарт?

зелено смути,

IStockphoto

„Правя си зелен сок от зеленчуците, които отглеждам“, споделя готвачката и тв водеща в предаването Today. И уточнява, че всичко, което поставя в блендера, е органично – отгледано в градината ѝ през лятото или в оранжерията през зимата.

Напълно органично, смутито действа много добре на организма, който по време на пости трябва да си набави повече енергия, след като не приема протеини чрез месо и яйца.

Ако не сте от почитателите на спанака или други сезонни зеленчуци, не се притеснявайте. В комбинация с другите съставки, вкусът на сока е приятен дори и за по-претенциозното небце. Трябва ви една чаша след събуждане, за да получите тласъка, необходим за началото на работния ден. Пълен с витамини, минерали и фибри, той определено засища, с което ще забравите за друго ядене поне до обяд. По-честата му консумация може да подобри храносмилателната ви система и да повиши вашия имунитет!

Как да си приготвите зеления еликсир на Марта?

зелено смути,

- 1 зелена круша;
- 2 стръка целина;
- 1 средно голяма краставица;
- връзка магданоз;
- 1 малко парче джинджифил;
- 2 големи парчета портокал.

зелено смути,

IStock

И тъй като в момента няма как да си откъснете круша от градината, а повечето по магазините са твърде „изкуствени“, може да я замените с ябълка или друг плод по избор.

Ако имате сокоизтисквачка, може да си направите прясно изцеден сок като този на Стюарт, като пробвате различни вариации на рецептата ѝ (например със спанак). Но и блендер ще ви свърши работа – за енергийно зелено смути. Там обаче трябва да слагате нещата едно по едно.

Първо поставете целината и краставицата, като пуснете блендера. После добавете ябълката и магданоза, както и около четвърт чаша вода, за да се смесят по-добре. Накрая сложете портокала и джинджифила и отново натиснете копчето. Ако виждате, че не може да се разбърка добре, ползвайте шпатулата, след което продължете с уреда. Ще получите нещо много вкусно и освежаващо за пиене, част от което може да си оставите и за следобедна закуска.

Още съвети за здравословно хранене и как да влезете във форма за пролет-лято 2021, ще научите от дигиталното събитие „Светът на Tialoto“ на 31 март от 14:15 часа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари