IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Терапия с вендузи – тайната на Скалата при болки в гърба

7 март 2021 12 00

С нея той се възстановява след тежки тренировки

БГНЕС

Дуейн Джонсън – Скалата притесни част от феновете си, показвайки снимка на своя гръб, изпълнен със странни червени петна. Докато едни се чудеха какво му е станало, други веднага разкриха, че той се е подложил на терапия с вендузи. В своя профил в Instagram бившият кечист разказа колко е доволен от процедурата.

На селфито, направено от него в огледалото, се вижда изплашената му физиономия, но тя е само за заблуда и за привличане на повече внимание. От коментара към него разбираме, че той се интересува от нови техники, с които да поддържа мускулатурата си след усилени тренировки във фитнеса.

„Изглеждам по-кофти, отколкото се чувствам, но като цяло се наслаждавах на терапията“, сподели той.

Заради нараняванията му на ринга през годините, каскадите в киното и активното вдигане на тежести, Скалата споделя, че понякога има доста силни болки в мускулите. За да ги елиминира и да се почувства по-добре, той е избрал да му поставят вендузи на гърба, от които са въпросните кръгове.

„Имаме само едно тяло, така че трябва да се грижим за него“, категоричен е Джонсън, който наскоро пусна своя линия спортни облекла, предназначени за мъже, които „блъскат“ здраво във фитнеса като него.

Кои са предимствата на терапията с вендузи за тялото?

Поставени по специален начин върху кожата, те са ефикасно средство при болка и възпаление, също така повишават притока на кръв, може да се използват за масаж и релаксация на мускулите след тренировка.

Може би повечето от вас познават стъклените вендузи, с които са се лекували при някои здравословни проблеми, но днес се използват още керамични, дървени, дори пластмасови. Освен на гърба, както при Скалата, те може да се слагат и на други части от тялото, например корема, бедрата или раменете.

Така наречената вендузотерапия е и много полезна за премахване на токсините от тялото. Освен за детокс и намаляване на болките, тя е подходяща при настинка, силно главоболие, както и за хора, които искат да свалят излишното тегло. Освен това има положително действие върху кожата, но все пак не бива да се прави при хора, които имат рани.

Друго нещо, на което Дуейн разчита, са лечебните масажи и акупунктурата.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари