IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бодибилдърка и мениджърка на Скалата разкрива менюто си за деня

17 април 2020 10 30

Дани Гарсия яде по 6 пъти

Снимка: Pexels

Дани Гарсия има впечатляващо резюме. Не само е мениджър на Дуейн Джонсън – Скалата и други известни личности, но е и продуцент, бизнесдама и професионален бодибилдър. Всъщност, тя и Скалата са женени в продължение на 10 години, но се развеждат през 2014 година. Все пак запазват добрите си отношения и продължават да тренират заедно.

Гарсия успява някак си да обърне внимание на клиентите си и да се грижи за собствената си фигура. Тя много добре знае как се поддържа добра мускулатура и прекарва голяма част от времето си във фитнеса. Освен това осъзнава, че правилният хранителен режим също е от голямо значение за желаните резултати.

„Диетата ми е базирана на макронутриенти и определен грамаж от протеини, въглехидрати и мазнини“, казва Гарсия пред „Women's Health“.

Тя разделя всички необходими хранителни вещества в 6-7 ястия на ден. Казва, че диетата ѝ трябва да поддържа еднакво добре тялото и ума ѝ. „Трябва да мога да тренирам и след това да присъствам на много важни бизнессрещи“. Бодибилдърката се доверява на личен готвач, който се грижи за ежедневното ѝ меню.

Ястие №1

Дани става всяка сутрин в 7:30 и веднага хваща в ръка чаша вкусно кафе. В него обаче няма захар, а стевиа. След това е време за кардиотренировка.

След като приключи с упражненията, Гарсия хапва около 9:30, а закуската ѝ се състои от 6 белтъка, придружени от бекон, зърнена закуска и две филии безглутенов хляб. 

Ястие №2

Към 11:30 Гарсия се насочва към второто си ядене за деня. То също се фокусира върху приема на въглехидрати и протеин. „Разнообразявам си източника на протеин, за да не ям едно и също всеки ден“. Ястие №2 обикновено включва гриловани пилешки гърди, пюре от сладък картоф и задушени зеленчуци.

Ако се подготвя за състезание, бодибилдърката споделя, че намалява приема на зеленчуци и салати, защото те могат да подуят стомаха. Само няколко часа по-късно Дани отново е във фитнеса.

Ястие №3

Храната след тренировка идва около 14:30 или 15:00 и е нещо бързо. Дани смесва суроватъчен протеин, колагенов протеин и въглехидратна добавка, които прави на шейк. Той трябва да съдържа 45 грама протеин и 35 грама въглехидрати.

„След тренировка е добре да хапнеш нещо, защото трябва да възстановиш енергията на тялото“.

Ястие №4

Само час по-късно Дани е готова за ястие №4. Често тя залага на свинско или еленово месо, ориз и задушени броколи. Бодибилдърката намалява приема на мазнини около състезания и не използва толкова олио в приготвянето на ястията си. За по-добър вкус тя залага на сезонни подправки.

„Обичам кърито и куркумата“, казва тя. Добавя, че е тренирала небцето си да яде салати без никакъв дресинг, защото така е много по-освежаващо, а и е по-здравословно. 

Ястие №5

Към 19:00 е време за ястие №5, което обикновено включва сьомга и кафяв ориз. 

Ястие №6

Към края на деня Дани има още нещо за хапване. Точно преди лягане, около 21:00, тя приготвя нов протеинов шейк от казеин. “Казеинът е протеин, който се разгражда бавно в организма и така дава енергия на тялото за цялата нощ“. Понякога Гарсия добавя и малко плодове преди сън. 

Бонус: Десерт

По време на подготовката за състезания няма място за десерт. След това обаче Дани може да се поглези малко и да включи нещо сладко в менюто си. Тя залага на сладолед и текила. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари