IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмът на BBC вбеси кралското семейство. Какво ще последва?

29 ноември 2021 17 50

Ще нагнети ли напрежение на отношението им към Меган Маркъл и принц Хари...

Снимка: БГНЕС

The Princes and The Press на BBC вбеси кралските домакинства заради „пресилени и неоснователни“ твърдения. Затова и кралското семейство може да предприеме действия срещу BBC заради новия му документален филм.

Адвокатите ще решат дали има нарушение на правилата за точност при гледането. Продукцията обвини кралските членове, че са били изправени срещу херцозите на Съсекс. Именно частта на кралското семейство с отношенията им с медиите се оказва ключова.

Адвокатите ще гледат внимателно втората част на The Princes and The Press, за да решат дали телевизионният оператор е нарушил правилата относно точността и безпристрастността, както и да им даде справедливо право на отговор.“, пише Daily Mail.

Медията вече обвини членовете на монархията в предприемането на активни стъпки срещу Хари и Меган, вероятно с благословията на висши кралски особи.

Съобщава се, че BBCкапитулира пред оплакването на Хари, че терминът „Мегзит“ – въведен, за да опише решението на Съсекс да напуснат кралските задължения – е сексистки. Вместо това вечерната програма е озаглавена „Съсекзит“.

В скорошен онлайн форум принц Хари каза: „Терминът Мегзит беше или е женомразски термин и беше създаден от трол, разширен от кралски кореспонденти, и се разрасна и прерасна в масовите медии.“

От Двореца не са съгласни и с онези медии, които възхваляват постиженията на Хари и Меган. Сред тях е Омид Скоби, автор на ласкавата биография на двойката. Там се твърди – без да има предоставени никакви достоверни доказателства, че са изтекли „негативни истории“ за Меган, за да я „поставят на място“.

Скоби каза: „Имаше слухове, че много от най-вредните и негативни истории... идват от други кралски семейства или кралски помощници. От моето проучване и докладване това се оказва вярно.“

Ефирно време беше дадено и на адвоката на херцогинята Джени Афиа, която говореше с нейното изрично разрешение, за да се противопостави на съобщенията, че е „трудно“ да се работи с нея.

Отново нейното изявление не подлежи на проверка, особено като се има предвид, че Бъкингамският дворец е започнал вътрешна проверка по обвиненията в тормоз от страна на Меган.

Последният епизод на поредицата от две части ще бъде още по-взривоопасен, с притеснение ще има предположения, че висшите кралски особи, най-вече Уилям, „насаждат“ истории за психичното здраве на Хари.

Самият Хари беше този, който за първи път повдигна темата в телевизионно интервю през 2019 г., като каза, че е преживял възраждане на проблеми с психичното здраве, които се нуждаят от „постоянно управление“.

По това време се съобщава, че Уилям е бил „загрижен“ за благосъстоянието на брат си само след като е гледал шоуто, което се счита за естествен отговор. Източниците отиват по-далеч, казвайки, че предположението, че всякакви твърдения за психичното здраве на Хари са били „подсадени“, са „категорично неверни“.

Реакцията на двореца може да е под формата на жалба до управителите на BBC или до наблюдателя Ofcom. Дори може да се предприемат съдебни действия, въпреки че този вариант е по-малко вероятен, отбелязва още изданието. Но е ясно, че това, което се случи през последните дни, ще има трайни последици.

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж вече забраниха на BBC да излъчва благотворителен концерт на песни в Уестминстърското абатство следващия месец.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 2 години )
Меги от сега да почва да си оглежда внимателно спирачките на колата...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар