IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

100 Кила подава ръка на студентка, мечтаеща да лети в космоса

30 ноември 2021 14 40

Рапърът ще финансира талантливата Татяна Иванова от Добрич

БГНЕС

БГНЕС

Явор Янакиев – 100 Кила подава ръка на студентка, която мечтае да стане първата българска жена, полетяла в космоса. Чрез фондацията „100 слънца“, рапърът ще финансира 18-годишната Татяна Иванова от Добрич. Тя ще замине за САЩ през февруари 2022 г., за да участва в академия по проекта PoSSUM и Международния институт по космически науки.

„100 КИЛА е уникален човек, на когото съм много благодарна. Той не афишира добрите неща, които прави. Страхотен е, много земен, възхищавам се на готовността му да подкрепя млади таланти“, разказва талантливото момиче пред ПроНюз.

Преди година българката получава най-висок резултат, участвайки в международното състезание Space Magica Online Space Quiz World Cup. Преди това тя влиза в програма на Космическата академия в Алабама, САЩ. Освен това има възможността да посети един от трите космически центъра за обучение в света, създадени по модел на NASA. Той се намира в Турция.

Преди време Татяна изрази разочарованието си, споделяйки в социалните мрежи, че трябва да напусне родината, за да сбъдне мечтата си – да стане космонавт.

100 Кила не крие, че е имал трудно детство и образованието не е било приоритет за него, когато е бил по-малък. Преди години той се записа на вечерно училище, за да завърши 10-и клас, който повтаря няколко пъти заради това, че започва работа още като тийнейджър. По-късно той празнува и бал, взимайки диплома за средно образование.

След като става по-известен и започва да печели повече от участия, изпълнителят създава фондация „100 слънца“, с която набира средства за подкрепа на най-различни каузи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари