IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Брад Пит започва кариера в музикалната индустрия

15 декември 2021 10 50

Още едно нещо, което актьорът да добави към дългата си автобиография

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Брад Пит сменя попрището на развитие.

57-годишният актьор е обединил сили с музикалния продуцент Деймиън Куинтард, за да отворят отново Miraval Studios – легендарното звукозаписно студио, намиращо се в шато Miraval в Корийнс, Франция. То е било домакин на няколко известни музикални групи и изпълнители като Pink Floyd, Стинг и the Cranberries. Пит и Куинтард са готови отново да отворят студиото след изцяло реновиране и нов дизайн.

Музикалното студио, което е построено през 1977 година от тогавашния собственик на шато Miraval Жак Лусие, до голяма степен остана неизползвано в продължение на две десетилетия, докато Пит и Кунтард не решават отново да обновят пространството, за да могат музикантите да записват новите си парчета там. В прессъобщение Куинтард казва, че веднага се е сближил с Пит след първата им среща в Париж.

„Беше момент, в който просто си говорихме и говорихме за музика. Бях изумен колко чувствителен и прецизен беше той в своя анализ на тази индустрия“, казва още продуцентът.

Обновеното студио ще включва голяма част от оригиналното си оборудване за запис, интегрирано в модерна обстановка – включително бюро, лично проектирано от Пит и Куинтард. Мястото може също така да се похвали с множество кабини за звукозапис, работни станции за редактиране на звук и видео, редки музикални съоръжения и синтезатори, както и мецанин с изглед към цялото студио.

Според Куинтард, съоръжението притежава забележителна естествена реверберация, която позволява да се записват гласове или инструменти от всяка една точка. „Това наистина е пространство, където можете да произвеждате всичко – от поп и рок до хип-хоп и класически песни“, категоричен е той.

Кула, която може да приюти гостуващи музиканти, е свързана със студиото, така че артистите никога не са далеч от работата си и могат да прекарат седмици в имота, записвайки следващите си шедьоври. Други налични удобства включват достъп до плувния басейн на имението и кетъринг от професионални готвачи.

Както феновете знаят, шато Miraval е имот, близък до сърцето на Пит. Носителят на „Оскар“ закупи мястото с бившата си партньорка Анджелина Джоли през 2012 година и двамата размениха обети в параклиса на имението през 2014 година. Въпреки че Пит се раздели с Джоли през 2016 година, той все още запазва собствеността върху имота, който е известен и със своето лозе.

„Комбинацията от визията на Брад за Miraval и нашата обща страст да отделяме време, за да правим прости, но красиви неща, доведе до нещо, което е единствено по рода си“, казва Куинтард. Той допълва, че няма търпение музиканти от всякакъв стил да пристигат в имението и да стават част от това, което с Пит са създали.

Miraval Studios ще отвори врати през лятото на 2022 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари