IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лишиха принц Андрю от военни звания заради обвиненията в изнасилване

17 януари 2022 17 50

Херцогът на Йорк ще се защитава по този въпрос като частно лице

Снимка: БГНЕС

Принц Андрю, син на кралица Елизабет II, е лишен от военните си титли и кралското покровителство на фона на обвинения в изнасилване. Това съобщиха официално от Бъкингамския дворец. Очевидно адвокатите на херцога на Йорк все още не са успели да убедят представителите на американското правосъдие в невинността на подопечния им.

Делото за изнасилване, заведено срещу принц Андрю от Вирджиния Джуфре, все още е висящо в съда.

„С одобрението и съгласието на кралицата, почетните военни звания и кралските патронажи на херцога на Йорк са върнати на кралицата. Херцогът на Йорк няма да има обществени задължения и ще се защитава по този въпрос като частно лице“, се казва в изявление на двореца.

Припомняме, че 38-годишната Вирджиния Джуфре е една от най-известните жертви на сексуалния престъпник, приятел на херцога на Йорк, милиардера Джефри Епщайн. Жената твърди, че Епщайн и приятелката му Гислейн Максуел са я принуждавали да има интимна връзка с принц Андрю три пъти, когато е била на 17 години.

Принц Андрю отрича обвиненията, но на снимка между него и Вирджиния Робъртс (Джуфре) преди 20 години, се виждат двамата и с асистентката на Джефри Епщайн Гислейн Максуел на заден план.

Според 61-годишният син на Елизабет II той не си спомня някога да се е срещал с Джуфре.

Запознати определят последното изслушване на принц Андрю като достатъчно „брутално“. „Не можеше да бъде по-лошо за него.

Американският съдия Каплан даде да се разбере много ясно, че не приема аргументите, които адвокатът на принца изнесе по отношение на информация за споразумение. Имаше няколко случая, в които адвокатът на Андрю беше много близо до това да каже: „С цялото ми уважение, не съм съгласен“. В съдебната зала такова уважително несъгласие със съдията означава, че сте на път да загубите“, каза Мичъл Епнър, бивш федерален прокурор, пред The Times.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари