IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влоши ли Меган Маркъл отношенията си с BBC?

21 януари 2022 09 00

Близки на херцогинята смятат, че тя е разстроена

Снимка: БГНЕС

Меган Маркъл, следвайки кралското семейство, представи своите претенции пред телевизионния канал BBC. Адвокатите на херцогинята на Съсекс подадоха жалба срещу Британската телевизионна корпорация за невярно представяне на информация.

Факт е, че в подкаста „Хари, Меган и медиите“ създателят на документалния филм „Принцовете и пресата“ Амол Раджан каза, че Меган Маркъл се е извинила за „подвеждането“ на Върховния съд. Ставаше дума за дело с британския таблоид The Mail on Sunday, което беше решено в полза на херцогинята.

Представители на съпругата на принц Хари казаха, че всъщност Меган се е извинила на Върховния съд за факта, че „не си спомня“ кореспонденцията си с бившия прессекретар.

В отговор на този призив BBC публикува корекция на официалния си уебсайт, в която се казва: „Херцогинята на Съсекс ни помоли да изясним, че се е извинила на съда, че не си спомня размяна на имейли с бившия си секретар по комуникациите Джейсън Кнауф, докато дава показанията си и каза, че не е имала намерение да заблуждава съда.“

Амол Раджан вече се извини на Меган Маркъл и принц Хари, както и на Кейт Мидълтън и принц Уилям. Засега няма информация дали херцогинята на Съсекс е приела извинението на BBC, или възнамерява да заведе дело, по примера на успешния си опит по делото срещу британските медии.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари