IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При ски инцидент загина Гаспар Улие

20 януари 2022 17 40

Звездата на френското кино си отиде на 37-годишна възраст

Снимка: БГНЕС

Френският актьор Гаспар Улие – звездата от Hannibal Rising и The Long Engagement почина на 37-годишна възраст.

Причината за смъртта му е инцидент в ски курорт в Южна Франция. Актьорът обичаше ските. На 18 януари по време на ски той се блъснал в друг скиор и в резултат на падането получил наранявания, несъвместими с живота. Актьорът беше откаран с хеликоптер в университетската болница в Гренобъл, но не можа да бъде спасен.

Гаспар Улие направи своя филмов дебют в късометражния филм „Псевдоним“ от 1999 г. Той придоби международна известност благодарение на ролята на младия Ханибал Лектър във филма на Питър Уебър Hanibal Rising (2007).

През 2004 г. играе главната роля във военната мелодрама „Дългият годеж“ на режисьора Жан-Пиер Жьоне, а през 2014 г. в ролята на Ив Сен Лоран във филма „Сен Лоран“. Участва още в „Братството на вълците“, „Целувай, когото искаш“ Щеше да изпълнява главната роля в предстоящия телевизионен сериал на Марвел Moon Knight, Гаспар Улие е двукратен лауреат на престижната френска филмова награда „Сезар“.

Първата взима за най-обещаващ актьор през 2004 г. за „Безкрайният годеж“ с Одри Тоту“, а втората взима за „Това е само краят на света“ през 2017 г., където си партнира с Марион Котияр и Леа Сейду.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари

Нина Колева ( преди 2 години )
Ла Розиер,,в Южна Франция..?!....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар