IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Историята зад мократа коса на принцеса Даяна на снимката с Лучано Павароти

25 януари 2022 16 30

Фотографът Ануар Хюсеин споделя част от личните си истории с покойната лейди Ди

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Принцеса Даяна ще бъде запомнена с множеството си прически и стилни тоалети, които показа по време на краткия си живот, включително и мократа коса на снимката с Лучано Павароти.

Фотографът Ануар Хюсеин, чиято работа е била да проследи промяната на Даяна от „Срамежливата Ди“ през 1980 до уверената икона, в която се превръща преди трагичната ѝ смърт през 1997 година, разказва част от историите си с принцесата в специална изложба. Кръстена „Принцеса Даяна: Акредитиран достъп“, тя в момента се представя в Чикаго и Лос Анджелис, след което ще се премести в Ню Йорк.

Една от снимките, до която посетителите ще могат да се докоснат, е тази, на която принцеса Даяна стои с мокра коса до Лучано Павароти. Ануар Хюсеин споделя пред списание People невероятната история за това как принцесата се сдобива с подобна прическа. Той си спомня, че Павароти е участвал на благотворителен концерт в Лондон през 1991 година, на който е била поканена и Даяна.

„Валеше като из ведро. Това беше концерт на открито и всички имаха чадъри. Беше много трудно за хората да виждат сцената и беше много трудно за Павароти да вижда публиката си и да установи някаква връзка с тях“, казва фотографът. Допълва, че организаторите на концерта са помолили присъстващите да сгънат чадърите си, за да може всеки един да се наслади на шоуто. „Даяна беше първата, която го направи. След това всички в публиката я последваха. И разбира се, тя подгизна. След това обаче Павароти посвети ария на нея“, разказва още Хюсеин.

След края на концерта принцесата е влязла в залата, за да се срещне с изпълнителя, където е и заснета известната снимка, на която Даяна е с мокра коса. Тя веднага е успяла да намери позитивното в цялата ситуация и да я приеме с усмивка. „Сложи ръка върху главата си и попита Павароти „Харесваш ли новата ми прическа?“. По това време беше доста уверена. Знаеше какво да носи и какво да прави пред камерите“, казва Хюсеин. Разкрива, че Даяна и Павароти са развили доста близко приятелство след това.

През годините Даяна и фотографът също са установили близка връзка, като принцесата дори го е попитала за исляма и междурелигиозния брак. Разговорът се случва през 90-те години по време на самолетно пътуване.

„Всички светлини вече бяха угасени и тя дойде при мен и тихо ме попита дали може да поговорим. Знаеше, че съм женен за англичанка и искаше да знае за исляма. Питаше ме за брака между мюсюлманин и протестант“, разкрива Хюсеин. Според него, принцесата е била заинтригувана от темата заради тогавашната ѝ връзка с д-р Хаснат Кан. Разбира се, името му не се споменава в разговора, но Даяна се е чудела как семейството на протестант ще реагира на мюсюлманин.

След раздялата си с принц Чарлз, Даяна започва пламенен романс с известния пакистански хирург и кардиолог Хаснат Кан. „Тя е искала да се омъжи за него. Имаше виждания, че заедно с него ще могат да прекосяват Изтока и Запада, посещавайки различни континенти. Искаше да спасяват животи и да направят света по-добро място“, казва кралският биограф Джуди Уейд пред списание People.

Кан обаче е бил притеснен от постоянния медиен интерес към връзката му с Даяна и това слага край на взаимоотношенията им. След това принцесата се впуска в романс с Доди ал-Файед, с когото е до смъртта си през 1997 година. Бизнесменът също загива в автомобила, който се блъска в колона в тунел в Париж.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари