IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Еванджелин Лили на протест срещу ваксините: Това не е здравословно

6 февруари 2022 10 30

Според нея, никой не трябва да бъде принуждаван да слага каквото и да било в тялото си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Звездата от Marvel и сериала „Изгубени“ Еванджелин Лили с остра критика към задължителната ваксинация.

43-годишната актриса публикува снимка в Instagram, с която показа, че е била на протест във Вашингтон в подкрепа на „телесния суверенитет“ – тоест протест срещу задължителната ваксина за предпазване от коронавирус. Според The Hollywood Reporter, това е същият митинг, на който ораторът и набожен антиваксър Робърт Ф. Кенеди-младши сравни ваксините с Холокоста.

„Това не е начинът. Това не е безопасно. Това не е здравословно. Това не е любов. Разбирам, че светът се страхува, но не вярвам, че отговарянето на страха със сила ще оправи проблемите ни. Бях привърженик на свободния избор преди коронавируса и съм привърженик на свободния избор и днес“, написа Лили в социалните мрежи. Тя допълни, че никой не трябва да бъде принуждаван да инжектира тялото си с каквото и да е било.

Актрисата заяви, че човек не трябва да взима решение на база заплаха от насилствена атака, арест или задържане без съд, загуба на работа, загуба на дома, гладуване, загуба на образование, отчуждение от близките и отлъчване от обществото.

Лили, която играе Хоу ван Дайн във филма „Ант-мен“ не е единствената звезда на Marvel, която се обяви против задължителното ваксиниране. През декември Летиша Райт публикува линк към видео в YouTube, в което се обсъжда надеждността на ваксините и дали е нужно хората да се ваксинират срещу коронавируса.

„Не разбирам ваксините от медицинска гледна точка, но винаги съм бил леко скептичен към тях“, казва Томи Арайоми в началото на видеото. По-нататък той обсъжда ефикасността на ваксините, рисковете от тяхното поставяне и предполагаемите съставки в тях. Целият му монолог е пълен с недоказани твърдения и лични емоции към ваксинирането.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Red Boy (@redboyfr)

След като Райт публикува видеото, тя получи огромна доза критики от страна на потребителите, което я накара да отговори по този начин: „Смятам, че е важно да попитаме какво има във ваксините“. Тя допълни, че в днешно време, ако не се съгласяваш с общественото мнение и мислиш за себе си, получаваш критики и хората те заклеймяват.

Няколко часа по-късно актрисата написа извинение в Туитър. „Намеренията ми никога не са били да наранявам другите. Единствената причина, поради която споделих видеото, беше, защото то предизвика любопитство към това, което се съдържа във ваксините и което слагаме в тялото си. Нищо повече“, гласеше съобщението.

Що се отнася до Еванджелин Лили, през март 2020 година тя обяви в Instagram, че отказва да спазва социална дистанция, наложена заради „респираторен вирус“, което доведе до серия от критики към нея. Малко по-късно тя публикува извинение за думите си. „Искам да поднеса искреното си и сърдечно извинение за безчувствеността, която показах в предишната си публикация към истинското страдание и страх, които обзеха света заради COVID19“, написа тогава Лили.

Задължителната ваксинация за големи компании беше оттеглена от администрацията на президента Байдън миналата седмица, след като решение на Върховния съд я блокира. Много щати и градове обаче имат свои собствени независими изисквания за ваксини за различните работници. В края на 2021 година Центърът за превенция на болестите въведе правила, изискващи всички неимигранти и неграждани, пътуващи до САЩ да бъдат напълно ваксинирани.

От Центъра препоръчват на всички здрави хора да получат ваксината срещу COVID-19, като отбелязват, че сериозните нежелани реакции, свързани с нея, са изключително редки.

Еванджелин Лили пък ще се появи на големия екран през 2023 година, когато ще участва в „Ант-мен и Осата: Квантумания“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари