IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кание Уест няма да бъде пуснат в Австралия като Новак Джокович

1 февруари 2022 18 00

Ако не се ваксинира

Getty Images

Getty Images

Кание Уест рискува да не бъде допуснат в Австралия, подобно на тенис звездата Новак Джокович. Рапърът планира да направи турне на островната държава, където да представи албума си „Донда“ през март месец т. г., но проблемът му е, че не е напълно ваксиниран.

44-годишният Уест е получил една доза ваксина, след което си е променил виждането относно ваксинацията и не е отишъл за втора доза. Миналата година той започна да разпространява и конспиративни теории за ваксините срещу COVID-19, наричайки ги „белег на звяра“.

Австралийското законодателство обаче е категорично, че влизащите в страната трябва да бъдат напълно ваксинирани срещу коронавирусна инфекция, така че шансът на Кание да влезе в държавата с настоящия си ваксинационен статус, е нулев. Бившият съпруг на Ким Кардашян планира да изнесе няколко концерта на стадиони, за да популяризира последния си албум.

Новината идва около месец, след като неваксинираният тенис ас Новак Джокович беше депортиран от Мелбърн в навечерието на турнира Australian Open, след 11-дневна съдебна битка с местните власти и правителството. Говорейки на пресконференция в събота, премиерът на Австралия Скот Морисън спомена сагата със сърбина, настоявайки, че знаменитостите не са освободени от спазването на строгите протоколи за ковид в страната.

„Правилата са, че трябва да сте напълно ваксинирани. Те се отнасят за всички. Няма значение кой си, ако спазваш правилата, можеш да дойдеш. Ако не ги спазваш – не можеш“, каза той.

Когато анулира австралийската виза на Джокович през януари, министърът на имиграцията Алекс Хоук призна, че една от причините да му попречи да остане в страната е, за да не подбужда каквито и да е „антиваксърски настроения“ сред австралийската общественост.

„Присъствието на Новак в Австралия, като се има предвид добре познатата му позиция относно ваксинацията, създава риск от засилване на настроенията срещу ваксинацията на малцинствата от австралийската общност“, написа Хоук тогава.

Въпреки че Джокович беше депортиран от Австралия, страната така или иначе се изправи пред сериозна ковид вълна през последния месец, поради варианта Omicron, с който бяха регистрирани около 2 милиона случая.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари