IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Саймън Кауъл „има късмета, че е жив“ след втора ужасяваща катастрофа

2 февруари 2022 15 00

Продуцентът пострада сериозно и преди 18 месеца

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Саймън Кауъл „има късмета, че е жив“, след като е прелетял над кормилото на електрическото си колело за втори път само в рамките на 18 месеца.

62-годишният музикален продуцент е бил откаран по спешност в болницата в Лондон със съмнения за мозъчно сътресение, прорези по лицето и счупена ръка, след като е претърпял катастрофа, карайки с 32 км/ч. На всичкото отгоре Кауъл не е носил каска, което най-вероятно е поводът за множеството му контузии по главата.

Това е вторият път, в който продуцентът претърпява инцидент с колело. Преди 18 месеца той катастрофира тежко докато караше в Малибу. Тогава Кауъл счупи гърба си, което наложи и спешна операция.

Според Daily Mail, при последния инцидент в Лондон, музикалният магнат е бил третиран от минувачи докато пристигне линейката. Вестникът твърди, че гражданите са спрели трафика в лентата, в която е станала катастрофата и са осигурили всичко необходимо, за да окажат помощ на Кауъл. Той е бил изписан от болницата същата вечер с гипс на ръката и препоръка за дълга почивка у дома.

„Саймън има късмет, че е жив. Въртеше педалите с включен електродвигател, когато колелата изпод него излязоха извън релси, след като колелото попадна в мокър участък. Саймън се подхлъзна и прелетя през кормилото, падайки на средата на пътя“, казва източник пред The Sun. Допълва, че от лицето му веднага започнало да тече кръв, а трима минувачи спрели движението, за да не бъде прегазен.

След като е откаран в болницата, продуцентът веднага е бил изпратен на рентген, като в крайна сметка е бил изписан с препоръки за почивка. Оттогава Кауъл се разхожда с гипс в лаймовозелено, който му стига чак до рамото. Съобщава се, че седемгодишният син на Саймън – Ерик – когото той споделя с годеницата си Лорън Силвърман, е избрал гипса на баща си и е нарисувал върху него двете семейни кучета Диди и Скуидли.

„Въпреки че това е втората му сериозна катастрофа, Саймън настоява, че няма да се откаже от електрическото колело, но вече ще започне да носи каска“, заключи източникът пред Daily Mail.

След инцидента си през 2020 година, Кауъл казва, че това само го е насърчило да тренира още повече. Въпреки че е взел малко по-безопасно колело, той признава, че все още изминава по 16 километра на ден. Саймън беше категоричен, че не се притеснява да се качи отново на колело, въпреки че е бил на милиметър от парализирането.

„Честно казано, ако можех да върна времето назад, нямаше да сляза от колелото. Просто защото се чувствам по-добре, когато карам“, казва продуцентът. Признава, че след инцидента е изпитвал сериозни болки, но се е върнал на колелото възможно най-скоро.

Звездата преразглежда начина си на живот, след като си счупи гърба, и вече има редовни навици за сън и тренировки, които му помагат да отслабне с повече от 10 килограма. Претърпява усложнения от операция за сливане на прешлените, което изискваше да стои предимно в леглото в продължение на шест месеца.

Освен че сега ходи по 65 километра на седмица, продуцентът е пренаредил работния си график, за да гарантира, че започва бизнес срещи само след 9 сутринта, вместо да провежда конференции в ранните часове на денонощието, както преди.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари