IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

София Вергара откровено за победата си над рака

12 февруари 2022 16 30

Актрисата е диагностицирана с болестта през 2000 година, когато е само на 28

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

София Вергара насърчава всички да се прегледат, отбелязвайки Световния ден на борба с рака.

49-годишната актриса разказа за своята битка с болестта, публикувайки снимка и дълго описание в социалните мрежи. Вергара е диагностицирана с рак на щитовидната жлеза през 2000 година, когато е само на 28. На кадъра, който сподели в Instagram, феновете могат лесно да видят белега от операцията, който е доказателство за огромната победа, която актрисата постига.

„Когато бях на 28 години, „рак“ не беше дума, която очаквах да чуя. Просто отидох на профилактичен преглед. Но лекарите намериха бучка в гърлото ми и тази дума стана част от моята история“, започва разказа си Вергара. Допълва, че е прекарала безброй часове в радиационно лечение, което впоследствие довело до операция. „Днес мога да се нарека победителка над рака“.

Снимката, която Вергара публикува, я показваше зад огромна камера, сякаш готова да снима поредната сцена. Актрисата носи черна рокля без ръкави и златни обеци, като умело е затворила едното си око, а с другото гледа какво се случва пред обектива. Оказва се, че кадърът е от първия клас по актьорско майсторство, на който София е присъствала след лечението. „Виждайки белега на гърлото, ми напомня за това колко благословена се чувствах този ден и всеки ден след това“, пише още звездата.

Тя заяви, че навременното хващане на болестта е от изключително значение и насърчи всичките си последователи да отидат на профилактичен преглед.

През лятото Вергара проговори за диагнозата си по време на програмата „Изправи се срещу рака“. Обяснява, че раковото заболяване на толкова млада възраст може да те накара да излезеш извън релси, но тя се е опитала да не се паникьосва и е избрала да се информира за болестта и да разбере какво може да направи, за да я пребори.

„Прочетох всяка една книга и разбрах всичко за рака. Бях късметлийка, че го откриха рано и че получих огромна подкрепа от лекарите и от семейството си. През този период научих страшно много не само за рака на щитовидната жлеза, но разбрах, че по време на криза, сме по-силни заедно“, казва София.

Въпреки че сега говори открито за здравословните си проблеми, Вергара е избрала да скрие диагнозата си през 2000 година. „Не исках да се сдобивам със слава заради това. Да имаш рак не е никак забавно. Не искаш да се занимаваш с нищо друго, докато се бориш с него“, казва тя пред Health през 2011 година.

София е категорична, че ракът е променил изцяло перспективата ѝ за живота. Сега тя знае, че не трябва да се изнервя от най-малките неща и да се учи от всичко, което ѝ се случва.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари