IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След срещата с Чарлз – Елизабет II е здрава, но Камила е с COVID

14 февруари 2022 15 00

Лекарите следяха отблизо благосъстоянието на кралицата през целия уикенд

Снимка: БГНЕС

След като принц Чарлз беше диагностициран с COVID-19 по-рано през седмицата, се появиха сериозни опасения за здравето на Елизабет II, която имаше контакт със сина си в навечерието на теста. Наследникът на трона отиде в самоизолация в имението Кларънс Хаус, а Нейно Величество остана под наблюдението на лекари, които трябваше да наблюдават всички промени в благосъстоянието на монарха.

Кралицата премина всички необходими изследвания, за да започне лечението възможно най-скоро, ако все пак се зарази.

За щастие не бяха открити признаци на инфекция и резултатите от теста бяха отрицателни.

Съобщава се, че в понеделник Елизабет II ще може да се върне към задълженията си. Кралицата има няколко официални събития, планирани за следващата седмица, включително видеоконференции с посланици, които ще свърже от замъка Уиндзор, казаха източници.

Междувременно, според информация на запознати, принц Чарлз страда от болестта без усложнения и тежки симптоми.

Преди това Негово височество вече бе боледувал от коронавирусната инфекция. Това стана през 2020 г., след което беше и ваксиниран. И ако ваксинацията не попречи на принца на Уелс да се зарази отново, съпругата му беше по-щастлива – към днешна дата Камила Корнуол никога не е имала COVID-19, но ето, че два дни след като стана ясно за повторното заразяване на принц Чарлз, и Камила даде положителен резултат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари