IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледа 2021 – коя традиция може да наруши Елизабет Втора?

13 декември 2021 09 00

Има вероятност да предаде още от задълженията си на принц Чарлз

БГНЕС

БГНЕС

Коледа е празникът, на който ще стане ясно какво смята да прави Елизабет Втора със своите ангажименти през 2022 г. Макар тя да няма търпение да събере семейството на празничната трапеза, не е изключено да наруши основната традиция, която спазва по това време на годината. Според информация на някои британски издания, от екипа на монарха са обсъждали дали тя да не пропусне своята реч.

Според кралския биограф Нийл Шон, ако кралицата не се чувства добре, то тя може да накара принц Чарлз да я замести, като каже няколко думи. Освен това, наложи ли се (при извънредни обстоятелства), той ще запише вместо нея и годишната коледна реч, която е предназначена за британското общество.

„Нейно Величество може да не е в състояние да се обърне към нацията на Коледа“, казва той, цитиран от Еxpress.co.uk. Но все пак уточнява, че тя и екипът ѝ ще направят всичко възможно, за да може усмивката на Елизабет Втора да достигне до домовете на хората.

Елизабет Втора,

БГНЕС

„Буквално светът спира, чашите за чай се оставят, ние спираме да ядем коледната си торта и всички слушаме какво има да каже Нейно Величество, коментира още Шон и припомни речта, която тя записа специално за срещата по въпросите за климата, на която не успя да присъства.

След като бащата на Лилибет – Джордж VI, умира, тя поема кралската корона. А първата ѝ реч за Коледа е излъчена по националната телевизия през 1957 г. Оттогава тя не е пропускала нито веднъж да поздрави своя народ.

Според известния историк Ед Оуенс, кралицата постепенно се подготвя за предаване трона на сина си Чарлз.

Елизабет Втора,

„Когато кралицата си отиде, смъртта ѝ няма да доведе до криза. В кралското семейство тече символичното прехвърляне на властта към принца на Уелс“, каза той пред Daily Express.

По протокол, Елизабет Втора трябваше да бъде в Барбадос за церемонията по избора на президент. Тогава изпрати принц Чарлз, но визитата му може и да е била подготвена умишлено, за да се отклони вниманието от него, продиктувано от признанията, че именно той е питал за цвета на кожата на внука му от Меган Маркъл.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари