IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отново заедно: Елизабет Втора и принц Чарлз садят дръвчета в замъка Балморал

10 октомври 2021 10 30

Двамата посрещнаха ученици в градината

БГНЕС

Елизабет Втора и принц Чарлз с първа обща изява след близо 2 месеца почивка. Кралицата и синът ѝ се събраха в градина към замъка Балморал, за да засадят нови дръвчета и да покажат, че нищо човешко не им е чуждо.

Преди няколко дни 95-годишната кралица и 72-годишният ѝ наследник изкопаха дупка и положиха в нея млад бук. С това те дадоха официален старт на засаждането на дървета в Обединеното кралство.

„Нейно Величество и Негово Кралско Височество засадиха меден бук като част от инициативата Platinum Jubilee“, обявиха от прессекретариата на британския кралски двор и допълниха, че в тази връзка, двамата са посрещнали група от ученици от началното училище Crathie, изучаващи повече за екологичните ползи от засаждането на дървета и опазването на горите.

В профила на кралицата в Twitter бе споделено видео, в което тя разговаря с две момиченца в униформи, като държи в ръцете си подарък от тях – книжка с рисунки на тях и съучениците им.

Засаждането на дръвчета в градините на Балморал е част от зелената инициатива на кралицата по случай 70 години от службата ѝ към нацията. Тя насърчава хората да засадят по едно дърво за платинения юбилей.

По-рано принц Чарлз и неговата майка наблюдаваха участието на учениците в различни дейности на открито, организирани от Шотландското горско дружество.

След това Елизабет Втора откри новата сесия на шотландския парламент в Единбург, където обяви, че ще присъства на срещата за климата в Глазгоу.

„Често казват, че хората правят мястото и са малко местата, за които това важи в пълна сила както за Шотландия“, каза тя, говорейки за привързаността си към Балморал.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари