IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новото правнуче на Елизабет Втора – каква титла ще носи то?

21 май 2021 15 00

Принцеса Беатрис е изправена пред сложна ситуация

БГНЕС

Британското кралско семейство обяви, че очаква нов наследник. Всички се вълнуват за първата бременност на принцеса Беатрис, една от дъщерите на принц Андрю. Тя ще дари Елизабет Втора с ново правнуче, но каква ли титла ще носи то? Оказва се, че е трудно да се даде точен отговор на въпроса.

Бъдещата майка, която е по-голяма от сестра си Юджийн, притежава титлата принцеса на Йорк, защото е внучка на кралицата. Но правнуците, включително и нейното дете, нямат особено големи привилегии. Но пък то може да ги получи от баща си, който е италиански аристократ.

Принцеса Беатрис с ново звание след сватбата

Едуардо Мапели Моци е син на принц и преди да сключи брак с принцесата, бе граф. След като двамата подписаха на тайна церемония, той стана конт, а тя по презумпция получи званието контеса. В тази връзка, от неговото семейство също биха дали определено звание на бъдещия им наследник.

Бебето на принцеса Юджийн е без титла

Първородният син на принцеса Юджийн, който се роди преди няколко месеца, се казва Август Филип Хоук Бруксбанк. Той носи името на покойния си прадядо, но няма титла, която може да наследи, защото баща му не е с благородно потекло, отбелязва биографът Емили Неш. Все пак момченцето можеше да има известни представителни функции в двора, ако Елизабет Втора бе издала специален патент, с който сама да му даде титла. Но тъй като това не стана, синът или дъщерята на принцеса Беатрис също няма да получи такава.

По-добре обикновени хора, отколкото кралски особи

принцеса Беатрис,

БГНЕС

Ако погледнем живота на двете сестри до момента, те присъстват на много официални събития, но предпочитат да не се обръщат към тях с титлите им. Освен това нямат функции като принц Уилям и съпругата му Кейт. Дори работят, а Юджийн има свой собствен акаунт в социалните мрежи и управлява галерия. Затова най-вероятно и Беатрис ще избере детето ѝ да носи по-обикновено име, подобно на братовчедка ѝ Зара Тиндъл, която принцеса Ан също оставя без звание.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари