IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Една принцеса на 31 – коя е Юджийн?

24 март 2021 18 00

Кралицата не пропусна да поздрави внучката си

БГНЕС

Една от любимите внучки на Елизабет Втора – принцеса Юджийн, стана на 31. Тази година празникът ѝ е по-специален, защото за първи път го празнува като майка на малкия Август. По този повод нейната баба не пропусна да я поздрави.

В официалния профил на британското кралско семейство в Instagram бе споделена снимка на усмихнатата рожденичка с послание за весел празник. Под него много последователи се включиха със своите пожелания към нея.

Тъй като принцесата роди сина си през февруари, най-вероятно тя и съпругът ѝ Джак Бруксбанк са отбелязали 23 март само двамата, грижейки се за детето. А и заради пандемията по-сериозно парти с роднини е немислимо. Най-вероятно те смятат да ги съберат за все още ненасроченото кръщене на момченцето.

Междувременно Сара Фъргюсън, майката на Юджийн, сподели емоционална публикация за дъщеря си.

„Радостта на децата“, написа тя и посочи, че е благодарна за това, че има късмета да бъде майка на две прекрасни момичета.

В момента внучката на Елизабет Втора е в отпуск по майчинство и е оставила настрана задълженията си като представител на британския кралски двор. Няма време и за социалните мрежи.

Какво трябва да знаете още за принцеса Юджийн?

Тя е третата от общо четирите внучки на кралицата. Родена е през 1990 г., като пълното ѝ име е Юджийн Виктория Хелена (някои го изговарят и Юджини). Тя носи титлата принцеса на Йорк. В момента тя заема десето място на опашката за трона. На девето е по-голямата ѝ сестра – принцеса Беатрис.

Родители на принцесата са принц Андрю – вторият син на кралицата и принц Филип, херцог на Единбург и Сара Фъргюсън. Двамата се развеждат през 1996 г., но въпреки това и до днес са в приятелски отношения заради дъщерите си.

Юджийн и

БГНЕС

Запознава се с мъжа си на ски

Принцеса Юджийн се омъжи за своя приятел Джак през октомври 2018-а, в параклиса „Сейнт Джордж“. Двамата се запознават по време на ски почивка през 2010 г. Тогава тя е на 20, а той на 24, пише BBC.

Съпругът на принцесата е счетоводител, израснал в британските аристократични среди. Той обаче не е ходил в колеж и вместо това работи известно време в сферата на ресторантьорството. После става управител на луксозен нощен клуб.

принцеса Юджин

БГНЕС

Личните ѝ борби се превръщат в нейна кауза

Когато е на 12, Юджийн претърпява операция на гърба, защото има сколиоза, която трябва да бъде коригирана в ранна детска възраст. И до днес тя носи метални пластини в гърба си. Оттогава тя се стреми да подкрепя каузи, свързани със заболяването и участва в не една благотворителна кампания. Тя не се срамува да показва белега си в Instagram, където споделя и опита си, свързан с изкривяването.

принцеса Юджийн,

БГНЕС

Тя обожава изкуството

Принцесата е завършила Нюкасълския университет през 2013 г., където изучавала история на изкуството и английска литература. След това живее две години в Ню Йорк,. Там работи за известна аукционна къща.

Днес Юджийн е собственик на галерия за съвременно изкуство в Лондон, наречена Hauser & Wirth, където бе до последно преди да роди сина си.

„От много малка обичам изкуството... Знаех, че определено няма да стана художник, но знаех, че това е моята сфера“, казва тя пред Harper’s Bazaar и посочва, че е щастлива от това, че споделя своята страст към изкуството с хората.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари