IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсят се нови съседи за принц Чарлз и Камила

4 октомври 2021 09 00

Продават апетитен имот до имението им в Хайгроув

БГНЕС

Агенция за недвижими имоти търси новите съседи на принц Чарлз и съпругата му Камила. Продавайки апетитен имот, намиращ се до кралските градини и имението им в Хайгроув, те привлякоха вниманието на множество инвеститори от Великобритания и чужбина.

Всеки, който може да извади 10,1 милиона долара за къщата и прилежащата територия към нея, разпростиращи се на площ от 117 акра, е добре дошъл за оглед.

Оказва се, че домът до този на бившият съпруг на покойната принцеса Даяна, се нарича Elmestree House и е декориран в Елизабетски стил, е построен през далечната 1844 г. Той бива пуснат в продажба за първи път от 1949 г. насам, пише Page Six.

„Семейни имоти като този рядко излизат на пазара и това имение е особено специално“, казва пред The Post Матю Съдлоу, ръководител на агенцията за имоти и ферми Strutt & Parker. И посочва, че вляво от имението има селска къща от 17-ти век, която разполага с четири спални. През 1990 г. тя бива свързана с него чрез специално крило. В началото то се използвало като път, а след това и за бална зала.

Разглеждайки подробностите в обявата, се вижда, че Elmestree House побира 11 спални и има особена историческа стойност. А около него има просторни тревни площи с малко езерце и разбира се – уникални градини.

Принц Чарлз купува съседния имот през 1980 г.

Highgrove House,

Колаж: Getty/БГНЕС

Имението, намиращо се близо до Тетбъри в Глостършир, става собственост на принц Чарлз след като той се жени за Даяна. Двамата се преместват да живеят в Хайгроув през 1981 г., като двамата им синове имат прекрасни мигове в кралските градини, които са част от него.

Не всички знаят, че между май и август, всеки, който има желание, може да посети красивото място, стига да има предварителна резервация. Има и няколко маршрута, от които гостите да избират. Така например могат да седнат и пият чай в специалния салон Orchad, да хапнат вкусни сладкиши или останат за вкусен обяд. Но най-интересната част е обиколката из ботаниката, която е страст на принц Чарлз. Важно е да отбележим, че всички приходи не отиват в джоба на кралското семейство, а в благотворителния фонд на принца на Уелс.

принц Чарлз,

БГНЕС

Принцеса Даяна не обичала особено мястото

По данни на биографа Андрю Мортън, бившата жена на принц Чарлз не харесвала приказното място, до което може да си купите имот. В книгата „Даяна: Нейната истинска история“ той коментира, че тя обичала да прекарва повече време в двореца Кенсингтън, отколкото в провинцията, където мъжът ѝ се грижел за безброй растения и по негов проект, в Хайгроув е създадена първата „градинска стая“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари