IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Клип с принц Чарлз и Борис Джонсън стана вирусен в интернет

2 август 2021 11 00

Британците се смеят на премиера си заради неговата схватливост

БГНЕС

Клип с принц Чарлз и Борис Джонсън стана вирусен в интернет. Направен по време на официално събитие, той би трябвало да е скучен, но всъщност предизвиква смях и множество усмивки у британците, които не спряха да го споделят в социалните мрежи. В него премиерът не е от най-схватливите и именно това кара хората да му се подиграват.

Как и за колко време се отваря един чадър? Отговор на този въпрос се опитва да даде Джонсън, който седи до британския престолонаследник по време на церемония в памет на полицаи, загинали по време на изпълнение на служебния си дълг. След като започва да вали, Чарлз веднага изважда чадъра си и го разпъва, докато Борис се чуди и мае къде точно да натисне, за да може да се предпази от падащите капки.

Самият Джонсън разбира в каква абсурдна ситуация е изпаднал, въртейки чадъра и опитвайки се да го разтвори, като в един момент едвам сдържа смеха си. Междувременно синът на английската кралица, за да не го изложи, се прави, че не вижда как се мъчи, обръщайки глава настрани. На следващия ред, точно зад него, министърът на вътрешните работи Прити Пател се усмихва, забелязвайки действията на Джонсън.

За да излезе от неудобното положение, британският премиер все пак успява да се справи с чадъра и го предлага на своята колежка, но тя отказва.

„Успях“, сякаш казва Джонсън и покрива главата си с чадъра, а принц Чарлз го гледа усмихнато, сякаш иска да му отговори с думите „Браво! Най-сетне, човече“.

Но историята с чадъра има своето продължение. Заради силния вятър, той се обръща, а Джонсън прави странни физиономии, опитвайки се да каже, че просто не му върви с аксесоара.

„Невероятно, вижте само лицето му“, „С един чадър не може да се справи, какво остава да завърти крушка у дома“, пишат последователи на социалните мрежи по повод Джонсън и неговата „борба“ с чадъра. Други пък го сравниха с бившия президент Доналд Тръмп, който често имаше подобни на неговите затруднения, качвайки се в самолет, докато навън вали.

По-късно представителят на британския кралски двор се срещна с роднини на загинали полицаи.

„От името на нацията бих искал да изразя дълбоката си благодарност за доблестта и жертвата на онези, които са дали живота си, за да се погрижат за нашата сигурност“, сподели той.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари