IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Никой не може да забави времето“: Кралицата притесни феновете

18 ноември 2021 14 50

Тя за първи път пропусна ежегодното събитие на Църквата на Англия

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Кралица Елизабет II не присъства на поредното събитие, за да се погрижи за здравето си. 95-годишният монарх се отказа от ежегодното събрание на Църквата на Англия, като това е първият път, в който тя пропуска Генералния Синод в 51-годишната му история.

Вместо Елизабет, на събитието присъства синът ѝ принц Едуард, който трябваше да я придружава на церемонията. Въпреки отсъствието си, кралицата изпрати съобщение на присъстващите, включвайки в него и покойния си съпруг принц Филип, когото загуби през април тази година. След дълго боледуване и престой в болницата, той не успя да дочака 100-годишния си юбилей.

„Трудно е да повярвам, че минаха 50 години откакто принц Филип и аз присъствахме на първата среща на Генералния Синод. Никой от нас не може да забави времето“, написа кралицата в официално съобщение. Тя благодари на църквата, че осигурила чувство на надежда по време на пандемията от коронавирус, започнала през 2020 година.

Елизабет Втора

Снимка: БГНЕС

Елизабет заяви, че в нашето модерно общество благосъстоянието на една нация зависи от всички хора, независимо дали те са вярващи или не. „Но за вярващите, последните няколко години бяха изключително трудни, с безпрецедентни рестрикции за влизане и търсене на комфорт в църквата. За много от нас това беше време на безпокойство, на тъга и болка“, продължи монархът. Кралицата пише още, че все пак църквата е успяла да донесе надежда, както го е правила през годините досега, като по време на пандемията дори е намерила начин да продължи своята мисия дигитално.

Срещата на Църквата на Англия се провежда на всеки пет години, за да съвпадне с епархийските избори. „Ваша милост и членове на Синода, следващите пет години невинаги ще бъдат ясни. Като всеки нов Синод, вие сте наследили тежки отговорности с много въпроси за решаване, доклади за дебат и трудни решения за взимане“, казва още кралицата. Тя предупреждава членовете, че може да им се наложи да обмислят предложения за управление, за поведение и за използване на ресурсите на църквата.

„В някои области, разбира се, ще има различни гледни точки и моята надежда е, че ще бъдете укрепени със сигурността на любовта на Бог, докато работите заедно и черпите от традицията на Църквата за единство в предстоящите задачи“, завършва Елизабет.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Това беше поредното събитие, на което кралицата не успя да присъства заради препоръка от лекарите. Тя трябваше да се появи на службата по време на Деня на възпоменанието на 14 ноември, но нарани гърба си, което я възпрепятства. Според кралски източници, кралицата е била изключително разстроена, че няма да присъства, за да отдаде почит на всички, които са загубили живота си по време на войните. „Никой не съжалява повече за отсъствието на кралицата от Нейно Величество“, категоричен е източникът.

На 20 октомври Елизабет беше приета за кратко в болница, за да бъде прегледана от лекарите. Те ѝ препоръчаха да си почива, а малко след това тя беше забелязана да върви с бастун за първи път от 17 години. В допълнение към това, 95-годишният монарх ще трябва да се откаже от язденето и от мартинитата.

кралица Елизабет

Снимка: Getty Images

Все пак Елизабет продължава да върши лека работа, седнала на бюрото си и дори успя да се пошегува по време на видеоразговор с носителя на златния медал за поезия. Кралицата имаше и възможността да пътува до Сандрингам през уикенда, но все още не се чувства достатъчно добре, за да присъства на светски събития.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари