IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След лекарските забрани – Елизабет II отново зад волана

2 ноември 2021 17 50

„Няма да живеем вечно, нека спасим света заради децата ни“, казва тя

БГНЕС

БГНЕС

Елизабет Втора отмени няколко важни ангажимента и няма възможност да излезе на разходка с любимите си кучета, но никой не е казал, че ѝ е забранено да шофира. След препоръките на лекарите да се пази и обясненията за здравословното ѝ състояние от Бъкингамския дворец, самата тя реши да покаже, че нищо ѝ няма и излезе спокойно навън със зеления си „Ягуар“.

Британски медии съобщават, че бабата на принцовете Уилям и Хари е забелязана да управлява автомобила си в пределите на замъка Уиндзор. Тя е била със забрадка на главата, както и със слънчеви очила с тъмни стъкла. И както може би се досещате, тя не е сложила предпазен колан.

Явно кралицата приема препоръките на медиците да не консумира мартини вечер. Освен това тя спира и да язди коне за известно време, но явно не смята да слиза от колата си, с която заменя по-дългите разходки с домашните си любимци.

Няма да живеем вечно, но поколенията се нуждаят от нашите реформи, зове тя лидерите в Глазгоу

Елизабет Втора трябваше да изпрати принц Чарлз на срещата за климатичните промени, на която обеща да отиде. Въпреки това, тя записа специално видео от дома си, което бе излъчено по време на вечерния прием със световните лидери.

„Никой от нас няма да живее вечно. Но трябва да спасим света не за себе си, а за нашите деца и децата на нашите деца и тези, които ще последват стъпките им“, каза 95-годишният монарх.

Тоалетът на кралицата не е в случаен цвят. Тя говори в светлозелена рокля, на фона на снимка на принц Филип, поставена на маса в Бялата гостна на Уиндзор.

„Влиянието на околната среда върху човешкия прогрес беше тема, близка до сърцето на моя скъп покоен съпруг“, каза тя и почете паметта на херцога на Единбург с брошка във формата на пеперуда, която ѝ е специален сватбен подарък от него.

„Повече от 70 години имах късмета да се срещна и да познавам много от великите световни лидери. Понякога се забелязва, че това, което лидерите правят за народа си днес, е управление и политика. Но това, което правят за хората на утрешния ден – това е държавност. Надявам се, че тази конференция ще бъде един от онези редки случаи, в които всеки ще има шанса да се издигне над политиката и да постигне истинско държавническо майсторство. Лидерите трябва да действат сега, за да се справят с климатичната криза, не за тяхна собствена полза, а за бъдещите поколения“, каза тя за присъстващите на срещата COP26.

По думите на Елизабет Втора, спешни действия за климата са необходими. Те няма да са видими за всички, защото никой не е вечен, но ще са в полза на бъдещите поколения.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари