IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Семейството на убитата Халина Хътчинс съди Алек Болдуин

16 февруари 2022 17 40

Актьорът дръпна спусъка на пистолета и рани смъртоносно операторката

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Семейството на Халина Хътчинс и нейният съпруг официално ще съдят Алек Болдуин и всички, замесени в стрелбата по време на снимките на филма Rust, при която загина операторката. Трагичният инцидент се случи на 21 октомври миналата година.

На 15 февруари Матю Хътчинс, който беше женен за Халина, подаде жалба от свое и от името на 9-годишния им син Андрос, обвинявайки Болдуин в „безконтролна стрелба и убийството на Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма Rust“. В документите се казва още, че актьорът и другите обвинени по делото не са изпълнили стандартни проверки за безопасност и не са следвали основните правила за безопасност на оръжията, докато са използвали истински пистолети за снимките на филма. Според обвинението, всичко това е довело до фатални последици.

„Халина заслужаваше да живее и обвинените са имали силата да предотвратят нейната смърт, ако са били отговорни към задължението си да защитават безопасността на всеки човек на снимачната площадка, където има огнестрелни оръжия“, се казва в обвинението. Според Матю, всички свързани със стрелбата са игнорирали многобройните оплаквания за нарушаване на безопасността по време на действията с оръжия.

„Това дело търси справедливост за всички, наранени от смъртта на Халина, както и цели да държи под отговорност тези, които причиниха трагичната ѝ смърт“, се казва още в документа.

През октомври Болдуин неволно прострелва Халина, както и режисьора Джоел Соуза по време на снимки в Ню Мексико. Операторката умира от раните си, след като е била транспортирана по въздух до Университетската болница в региона. 48-годишният Соуза оцелява. Освен че играе главната роля във филма Rust, Болдуин е и един от неговите продуценти.

В жалбата се посочва, че продукцията е била „пълна с нарушения на протоколите за безопасност, които са довели до наличието на бойни патрони на снимачната площадка“. Според обвинението, по този начин продуцентите са искали да намалят разходите си, но в същото време са застрашили живота и сигурността на актьорския състав и целия екип.

Семейството и съпругът на Халина искат наказание, обезщетение, определено от съда, плащане на съдебните разноски и погребението, както и обезщетение за „загубата на любов, приятелство, комфорт, грижа, помощ, защита, обич, напътствие, обучение, съдействие и морална подкрепа“, които е предлагала Халина през целия си живот.

След стрелбата през октомври Болдуин се срещна с Матю и Андрос в Санта Фе. Тогава съпругът казва пред Daily Mail, че е разговарял с актьора и е усетил неговата подкрепа. „Няма да мога да коментирам през какво преминаваме в момента, но оценявам факта, че всеки изразява своята симпатия. Мисля, че ще ни трябва малко повече време преди да говорим за живота на Халина“, допълва Матю.

През декември Алек Болдуин даде първото си интервю пред ABC след стрелбата, говорейки за срещата си със семейството на Халина. „Не знаех какво да кажа. Той ме прегърна и ми каза, че вероятно преминаваме през един и същи ад. Тогава си помислих, че никой не преминава през същия ад като него. Погледнах към сина им и осъзнах, че това дете ще израсне без майка. И няма нищо, с което да променим това“, каза актьорът тогава.

Засега няма официално обвинени за стрелбата, а Алек Болдуин не е коментирал заведеното дело срещу него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари