IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Алек Болдуин помоли за полицейско присъствие на снимачните площадки

11 ноември 2021 14 40

Той заяви, че по този начин може да се контролира безопасността в сцени с оръжия

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Алек Болдуин изрази мнението си относно безопасността на телевизионните и филмовите снимачни площадки след случилия се инцидент, в който той уби операторка и рани режисьор след изстрел от реквизитен пистолет.

Преди няколко дни актьорът, към когото не са повдигнати обвинения, написа в своите профили в социалните мрежи, че всеки един филм или сериал, в който се използват пистолети, независимо дали са истински или фалшиви, трябва да има полицай в екипа си, нает от продукцията, който да наблюдава за безопасното използване на оръжията.

По време на снимките на филма Rust, човекът, отговорен за снаряжението, е Хана Гутиерес-Рийд. Тя твърди, че не е била наясно, че в пистолета, който е подала на Алек Болдуин, е имало истински патрони. Именно по този начин операторката Халина Хътчинс е ранена фатално, а режисьорът Джоел Соуза беше приет в болница, за да му бъде оказана спешна помощ. Той вече е у дома и се възстановява.

Според член на екипа на филма, на снимачната площадка е имало притеснения, след като пистолетите са били оставени без надзор на масата за приготовления. Снимка, публикувана от друг член, показва как оръжията просто си седят без никой да ги пази или да внимава за тяхната безопасност и предотвратяване на евентуално компрометиране.

Гутиерес-Рийд наруши мълчанието си след стрелбата, казвайки че „много неистини се изказаха по медиите“. Тя допълни, че се чувства съкрушена и не може да се побере в кожата си заради събитията, които са се случили. Адвокатите ѝ споделят, че Гутиерес-Рийд няма идея как истинските патрони са попаднали в пистолета. Те разкриват, че тя е била под огромно напрежение, тъй като е работила както като отговорник по снаряжението, така и като асистент по декора.

Гутиерес-Рийд е казала пред полицията, че е проверила патроните в пистолета, който е бил даден на Болдуин, за да се увери, че той е зареден с халосни, а не с истински. След това е заключила оръжията в сейф, намиращ се в камион. Допълва, че на снимачната площадка никога не са били държани бойни патрони.

От полицията обаче съобщават, че показанията на Гутиерес-Рийд няма как да са истина, тъй като операторката Халина Хътчинс очевидно е застреляна с истински куршуми. По време на пресконференция на 27 октомври, шериф Адам Мендоза казва, че следователите са намерили 500 муниции на снимачната площадка, които включват микс от халосни патрони и подозрения за истински.

Снимките на Rust веднага бяха спрени и засега не е ясно дали някога ще бъдат възобновени. Все още няма повдигнати обвинения за стрелбата или за бойните патрони.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари