IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Анджелина Джоли проговори за трагедията с Алек Болдуин

5 ноември 2021 17 50

Актьорът застреля операторка и рани режисьор по време на снимки

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Трагедията с Алек Болдуин по време на снимките на новия му филм Rust бързо обиколи света. Тогава актьорът уби операторка и рани режисьор, след като оръжието, което му е било подадено, не е било с реквизитни, а с истински патрони. Това причинява смъртта на Халина Хътчинс и раняването на Джоел Соуза.

Постепенно светът започна да получава все повече детайли около ситуацията и да чува мнения от различни страни. Адвокатът на човека, който отговаря за оръжията на снимачната площадка, заподозря саботаж и заяви, че някой нарочно е сложил истински патрони в пистолета, подаден на Алек Болдуин за сцената.

Според Джесйън Боулс, неговата клиентка – Хана Гутиерес – е извадила муниции от кутия, за която е смятала, че съдържа само халосни патрони, които не могат да ранят никого. Адвокатът допълва, че е напълно възможно някой нарочно да е сменил патроните с истински, като разликата е много малка и трудно се забелязва. „Не казваме, че някой го е направил с мисълта да предизвика трагичен инцидент на снимачната площадка. Но може би е искал да предизвика проблеми с безопасността. В това вярваме“, казва Боулс пред Good Morning America.

Асистент-режисьорът Дейв Хоулс е заявил, че всичко е наред преди да подаде пистолета на Болдуин. Адвокат Боулс казва, че Гутиерес е проверила оръжието преди да го подаде на Хоулс. Тя е завъртяла цилиндъра и е показала на режисьора всяко едно гнездо, за което е смятала, че е заредено с халосен патрон. След това Хоулс е взел пистолета и го е дал на Болдуин за сцената.

Преди стрелбата пък няколко оператори са напуснали снимачната площадка, за да протестират срещу дългите работни часове и други лоши условия на работа. Попитан кой може да сложи истински патрони в пистолета, Боулс отговаря, че това може да е човек, който иска „да покаже на всички, че е третиран неправилно и че не е щастлив тук“.

Според адвоката на Хана Гутиерес, пистолетът е бил оставен без надзор за период от два часа, което може да е позволило на някой да го компрометира или да сложи истински патрони в кутията.

Преди няколко дни Алек Болдуин даде първото си интервю пред камера, казвайки че работи с полицията и помага на семейството на Халина Хътчинс. Актьорът беше заедно със съпругата си Хилария и шестте им деца във Върмонт, където искаха да се спасят от цялата шумотевица около инцидента.

Сега колежката му Анджелина Джоли също сподели своето мнение относно ситуацията. Актрисата е играла в много филми, които включват използването на пистолет и е добре запозната с протокола за безопасност и какво може да се случи, ако нещо се обърка.

„Не мога да си представя през какво преминават тези семейства. В този момент трагедията и тъгата от този инцидент са огромни“, казва Джоли пред U.K.Times. Тя допълва, че винаги е била внимателна с използването на пистолети по време на снимки. Освен като актриса, Анджелина е използвала оръжия и във филми, които режисира, като една от задачите е да осигури безопасност на екипа си и да проверява дали всичко е наред.

„Има си определени процедури, които правя, за да проверя пистолетите. Трябва да приемеш тези неща доста сериозно“

В момента тече разследване на стрелбата, като няма официални заподозрени или повдигнати обвинения. Снимките на филма Rust са спрени за неопределено време, а Алек Болдуин заяви, че не е сигурен дали проектът въобще ще бъде завършен.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари