IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Принц Хари с ново дело срещу Daily Mail

25 февруари 2022 08 40

Преди няколко месеца Меган Маркъл получи символично 1 паунд при победата си над таблоида Mail on Sunday

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Принц Хари продължава борбата на семейството си срещу английските таблоиди. Сега той е подал жалба във Висшия съдебен съвет срещу издателя на вестника Daily Mail.

Въпреки че засега е неясно точно коя статия или история е предизвикала гнева на по-малкия син на Даяна, негов говорител заяви пред списание People, че искът е подаден срещу цялата издателска група Associated Newspapers Limited.

Меган и

Снимка: БГНЕС

Наскоро Меган Маркъл спечели делото си срещу друг таблоид – Mail on Sunday – и получи символичната сума от 1 паунд. Тогава тя съдеше изданието заради нарушаване на личните права чрез публикуването на писмо, изпратено до баща ѝ преди сватбата ѝ с принц Хари през 2018 година. В допълнение таблоидът ще трябва да плати неизвестна сума на Меган заради нарушаване на авторските права чрез публикуване на части от писмото. Спечелените пари ще бъдат дарени за благотворителност.

„Това е победа не само за мен, но и за всеки, който някога се е чувствал изплашен да защити това, в което вярва. Докато тази победа е прецедент, най-важното е, че сега заедно сме достатъчно смели, за да прекроим една таблоидна индустрия, която обуславя хората да бъдат жестоки и печели от лъжите и болката, които създава“, каза Меган след победата.

Тя и принц Хари също така съдиха фотографи, които успяха да снимат сина им Арчи в двора в дома им в Лос Анджелис. През 2019 г. пък по-малкият син на Даяна съди собственика на вестник Sun и тогавашния собственик на вестник Mirror заради предполагаемо незаконно прихващане на съобщения в гласовата поща.

принц Хари

Снимка: БГНЕС

„Всеки индивид и член на семейство в Калифорния е защитен от закона за правото на поверителност в дома си. Никакви дронове, хеликоптери или телевизионни обективи не могат да отнемат това право“, каза тогава адвокатът на Меган и Хари в официална декларация. Той допълни, че двамата завеждат иска, за да защитят правото на малкия си син на неприкосновеност на личния живот в дома им без намеса на фотографи и да разкрият и спрат онези, които се стремят да спечелят от тези незаконни действия.

Наскоро принц Хари поиска съдебен контрол срещу решение на Министерството на вътрешните работи във Великобритания, което му пречи да финансира лично полицейска защита за себе си и семейството си докато е в страната. Юридическият му екип заяви пред Върховния съд в Лондон, че Хари “не се чувства в безопасност“, водейки двете си деца в Обединеното кралство след загубата на полицейската му защита, финансирана от данъкоплатците.

принц Хари

Снимка: БГНЕС

Очаква се Хари да пристигне у дома за платинения юбилей на кралица Елизабет II, който ще се отбележи през лятото. Засега не е ясно дали той ще вземе със себе си цялото си семейство, или отново ще бъде сам, както беше по време на погребението на принц Филип.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари