IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Даяна Ханджиева показва живота в сиропиталищата на Уганда

5 март 2022 12 00

Актрисата помага на фондация „Усмивки за Африка“

IStockphoto

IStockphoto

Даяна Ханджиева показва живота в сиропиталищата на Уганда. Младата актриса е от близо месец там, за да помага на фондация „Усмивки за Африка“. В момента нейният екип работи усилено за подобряване на условията на живот и достъп до образование на малчуганите.

Още през февруари българката разкри какъв е животът на децата и младите майки, които са принудени да работят къртовски труд на каменна кариера, за да изкарат жълти стотинки. Наскоро Даниел Делибашев даде подробности как се справя тя с обновяването на класните стаи и сподели снимки на новите дъски за учениците. Вместо черни, те са бели и много по-удобни за писане, благодарение на нанасяне на специална боя.

„Опознавам една нова страна с коренно различна култура, помагам с каквото мога, уча децата на каквото знам, те ме учат на това, което знаят... Общо взето изживявам една от мечтите си“, разказва Даяна, която искала да замине в Африка още преди 13 години.

Ханджиева изтъква, че не е в Уганда по програма, а по собствена инициатива. Все пак тя се свързала с Делибашев, който е създателят на „Усмивки за Африка“ и вече е „почти местен“. Освен към него, децата вече са се привързали и към нея.

3-годишно момиченце плени сърцето на Даяна

Актрисата не скри, че гледа да обръща внимание на всяко дете, но към едно от тях изпитва най-големи симпатии. Става дума за 3-годишната Рошана, която тя носи на гръб и често гушка.

„Тук вече ни наричат майка и дъщеря и ме питат дали ще си я взема в България“, разказва още тя, споделяйки снимка с момиченцето.

Ханджиева не уточнява кога ще си тръгва от Уганда, но е категорична, че иска да остане поне месец повече.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари