IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Никол Кидман и каква е причината да пропусне обяда на Академията?

9 март 2022 14 40

Номинираните за „Оскар“ се събраха отново след година раздяла

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Никол Кидман е добре, след като не присъства на годишния обяд на Академията, организиран на 7 март.

54-годишната актриса, която получи петата си номинация за „Оскар“ за играта си като Люсил Бол в „Да бъдеш Рикардо“, пропусна звездното събитие в хотел Plaza в Лос Анджелис. Тя си остана у дома, за да лекува разкъсан бедрен мускул – стара травма, която се е обадила по време на снимките на драмата Expats, в която Кидман участва. В момента актрисата е в семейния дом в Нашвил и си почива, следвайки препоръките на лекаря.

Никол Кидман

Никол Кидман и Хавиер Бардем. Снимка: Getty Images

Филмът „Да бъдеш Рикардо“ на Арън Соркин е номиниран в общо три категории, включително за най-добра актриса за Кидман, най-добър актьор за Хавиер Бардем и най-добър актьор в поддържаща роля за Джей Кей Симънс.

Говорейки пред списание People относно биографичната лента, която разказва за драматичните професионални и лични отношения между Люсил Бол и Деси Арнас, стилистката на звездите Сюзън Лиал разказва за напрегнатия процес да пресъздаде костюмите от 60-те години. „Сигурно съм гледала един епизод от сериала „Обичам Люси“ 15 пъти и съм спирала на всеки един кадър, за да разгледам детайлите в костюмите“, казва Лиал. Допълва, че е искала да създаде дрехи, които възможно най-много се доближават до реалността.

След като разбира какво точно се е носило през 60-те и 70-те години на миналия век, Сюзън започва да изследва историята между Деси и Люсил не само като телевизионни актьори, но и като партньори в живота, бизнесмени и професионалисти. Разкрива, че е прочела автобиографията на Люсил Бол и е отбелязала всеки един важен детайл, който може да ѝ помогне в направата на костюмите.

Никол Кидман

Снимка: Getty Images

През ноември миналата година Арън Соркин, който пише сценария и режисира филма, защити решението си да избере Кидман и Бардем за главните роли. „Направихме този филм по време на пандемията и когато говорих с Никол и Хавиер по Zoom, аз казах, че не търся хора, които физически или вокално да се доближават до реалността“, казва той пред The Hollywood Reporter.

Соркин обяснява, че филмът е широк портрет на живота на Бол и Арнас, като има по-малко от три минути, в които двамата се появяват на екран в ситкома си „Обичам Люси“. Именно затова той не е искал да вземе актриса, която прилича на Люсил.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари